Tratament pentru petele de pe față

Fața reprezintă, pentru fiecare dintre noi, una dintre părțile corpului de care avem cea mai mare grijă. Ne dorim ca în fiecare moment aceasta să fie perfectă, fără riduri sau urme de oboseală, să strălucească la lumina soarelui și să nu aibă nimeni ceva de reproșat în privința sa. Vrem ca aceasta să rămână întipărită în mintea celor care trec zilnic pe lângă noi. Practic, o putem asemăna cu o carte de vizită.

Ce se întâmplă, însă, dacă nu este așa cum ne dorim? Dacă are anumite semne ce apar deodată și care nu se estompează de la sine într-un timp relativ scurt? Ei bine, cunoscute și sub numele melasmă, petele pe față reprezintă o afecțiune comună a pielii. Acestea sunt de culoare închisă sau deschisă și mult mai frecvente în cazul femeilor decât în cazul bărbaților.

„Dizgrațioase și greu de trecut cu vederea, pigmentările feței (pete pe față) constituie pentru pacient un motiv major de disconfort, iar pentru medic o spinoasă problemă de diagnostic și tratament., Dr. Mihaela Leventer.

Care sunt simptomele petelor pe față?

Așa cum reiese și din denumirea uzuală a acestora, petele pe față se manifestă prin pigmentarea pielii din zona obrajilor, frunții, nasului și bărbiei.

Petele pe față nu fac niciun rău fizic, dar psihic pot fi destul de dăunătoare din cauza modului în care arată.

De la ce pot apărea petele pe față?

Cauzele pigmentării feței sunt cel mai adesea obscure, dar de stabilirea lor depinde eficacitatea tratamentului. Petele maronii pe față apar adesea în cursul sarcinii – binecunoscuta mască gravidică, numită medical melasmă. Alteori cauzele sunt lumina soarelui ori reacția la diverse substanțe aplicate pe piele, cum ar fi uleiul de bergamotă din unele parfumuri. Unele infecții locale pot lăsa pete reziduale pe tenul delicat al feței. Tulburările endocrine și unele medicamente pot duce de asemenea la grave anomalii de pigmentare.

Cum pot fi tratate petele de pe față?

Opinia competentă a medicului dermatolog este foarte importantă în stabilirea exactă atât a cauzelor afecțiunii, cât și a tratamentului adecvat. Acesta urmărește in mod uzual distrugerea melanocitului prin agenți de albire sau depigmentare.

„Laserul de tip pulsat acționează specific pe celula pigmentară fără să distrugă țesuturile învecinate și fără a lăsa cicatrici. După doar 2-4 ședințe petele maronii de pe față benigne și superficiale dispar, însă nu este eficient la tratarea pigmentului aflat în adâncimea dermului”, Dr. Leventer.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online