cuperoza, femeie care se uita in oglinda ingrijorata de cuperoza | Dr. Leventer Centre

Cuperoza este faza inițială a rozaceei, o boală inflamatorie a pielii care afectează fața și care, netratată, poate duce la modificări cutanate semnificative. 

Diagnosticarea timpurie a cuperozei și instituirea imediată a unei terapii personalizate sunt esențiale pentru prevenirea formei severe a bolii și a complicațiilor pe care aceasta le presupune: îngroșarea pielii, erupții acneice extinse și agresive, modificarea formei nasului, care crește în dimensiuni și se înroșește (rinofima). 

În acest punct, impactul psihologic al problemelor faciale este major. Persoanele cu modificări de aspect cauzate de cuperoza în stadiu avansat – rozacee – au o stimă de sine scăzută și evită interacțiunea socială, izolându-se, iar în timp, pot dezvolta anxietate și depresie.  

Tratamentul cuperozei la Dr. Leventer Centre și Dr. Leventer Dermato-Estetică 

Excelența în dermatologie a medicilor de la clinica Dr. Leventer Centre din București reprezintă o garanție pentru diagnosticarea corectă a cuperozei și alegerea tratamentului optim pentru fiecare pacient în parte. 

Iar în lunile noiembrie și decembrie beneficiezi de 20% reducere la consultațiile pentru cuperoză/rozacee și alte 10 afecțiuni dermatologice la specialiștii Dr. Leventer Centre. Menționează codul SKIN20 când faci programarea, pentru a profita de promoție! 

Specialiștii noștri țin cont de faptul că simptomele bolii pot varia de la un pacient la altul, la fel răspunsul la tratament, prin urmare, au grijă să personalizeze terapia anti-cuperoză și să o ajusteze, pe parcurs, în funcție de efectul obținut. 

Protocolul terapeutic în cuperoză prevede administrarea de medicamente, dar și proceduri dermato-estetice, efectuate la Dr. Leventer Dermato-Estetică cu aparatură de ultimă generație.  

Tratamentul pentru cuperoză cu laser IPL 

Un tratament foarte eficient pentru cuperoză este cel cu laser IPL (lumină intens pulsată). Specialiștii Dr. Leventer Dermato-Estetică folosesc aparatul Stellar M22, un echipament performant care funcționează cu tehnologia Optimal Pulse – pulsație intensă și impulsuri scurte, o combinație ideală pentru tratatea pielii afectate de cuperoză.    

Tratamentul IPL pentru cuperoză cu Stellar M22 presupune distrugerea rețelei de capilare dilatate, fără ca țesutul periferic sau restul pielii să fie afectate. Prin energia emisă de dispozitivul de tratament IPL pentru cuperoză, vasele de sânge dilatate sunt eliminate termic, iar odată cu ele, dispare și aspectul neplăcut dat de cuperoză. 

Tratamentul pentru cuperoză cu laser Sylfirm X 

Un alt aparat performant folosit de medicii dermatologi de la Dr. Leventer Dermato-Estetică pentru tratamentul cuperozei este Sylfirm X, care combină terapia cu microelectrozi și radiofrecvența fracționată bipolară. Vorbim de o alternanță de unde continue și unde pulsate, care permite realizarea unor tratamente personalizate cu o rată foarte ridicată de succes. 

Semne ale cuperozei care trebuie să trimită la medic 

Pielea feței sensibilă și iritată, bubițele și roșeața persistentă pot semnala cuperoza. Dacă aceste simptome durează, este recomandată o consultație la specialistul în dermatologie. 

Până ajungi la medic, evită factorii care favorizează și agravează cuperoza: agresarea mecanică a pielii, unguentele cu cortizon, alimentele iuți și fierbinți, alcoolul, stresul, emoțiile puternice, expunerea la soare, la temperaturi extreme, la noxe și fum de țigară, activitatea fizică intensă. 

Apelează la medicii specializați ai Dr. Leventer Centre dacă ai simptome de cuperoză, nu lăsa boala să evolueze spre forma sa mai gravă, rozaceea! Cu expertiza necesară diagnosticării precise și cele mai noi tehnologii puse în slujba tratamentului eficient al cuperozei, dermatologii noștri au grijă ca pielea ta să-și recapete sănătatea și frumusețea în cel mai scurt timp. Programează-te acum. 

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online
Programare online