tratamente pentru rejuvenarea mainilor

Corecţia estetică a mâinilor sau rejuvenarea mâinilor este un tratament adesea neglijat de o mare parte a pacientelor. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea se subțiază și își pierde elasticitatea, iar țesutul subcutanat scade în volum, lucru valabil nu doar la nivelul feței și al gâtului, ci și la nivelul mâinilor. În plus, activitățile de zi cu zi, precum spălatul mâinilor cu săpun obișnuit, dezinfectarea acestora cu soluții alcoolice, spălatul manual al vaselor, expunerea solară prelungită sau diverse traumatisme, aduc la acest nivel o serie de factori de stres suplimentari. Din păcate însă, cremele grase de mâini nu sunt întotdeauna suficiente pentru repararea structurii deteriorate a pielii, chiar dacă sunt aplicate frecvent. Este nevoie de produse care să refacă ”cimentul” intercelular, care să redea supleţea tegumentului şi să hidrateze profund.

De ce avem nevoie de rejuvenarea mâinilor?

Vârsta nu se citeşte doar pe faţă, ci şi pe aspectul vânos, uscat şi pătat al mâinilor. Odată cu trecerea timpului, pielea devine subțire, plină de riduri, iar relieful neted de la nivelul părții dorsale a mâinilor dispare prin pierderea țesutului subcutanat; astfel, venele devin proeminente, iar tendoanele extensoare vizibile.

Pe lângă îngrijirea cosmetică corectă (folosirea unui săpun hipergras pentru piele uscată, aplicarea după spălare a unei creme pentru mâini, utilizarea mănuşilor de menaj nepudrate), care încetinește deteriorarea aspectului mâinilor, avem la îndemână și metode medicale, atât chirurgicale cât și ne-chirurgicale, de îmbunătățire a aspectului mâinilor, prin care să oprim trecerea timpului.

Cum se realizează rejuvenarea mâinilor?

Rejuvenarea mâinilor prin injectarea de microsfere de hidroxiapatită de calciu are ca efect imediat volumizarea, iar ulterior stimularea producerii de colagen de către organism. În funcție de gradul de îmbătrânire a mâinilor și de efectul dorit, sunt mai multe modalități prin care acest produs se poate folosi: de la forma diluată, utilă pentru îmbunătățirea aspectului pielii, până la injectarea ca atare, în stare nemodificată, utilă pentru volumizarea țesutului subcutanat, rezultând niște mâini netede, fără vase și tendoane vizibile.

Colagenul este principala proteină structurală de la nivelul pielii. El asigură atât elasticitatea, cât și volumul și grosimea pielii, determinând aspectul ferm și neted al acesteia. Cu vârsta, producția naturală de colagen din organism scade, iar pielea se subțiază și pierde din elasticitate și volum. Efectul imediat al acestui filler este de volumizare, similar cu oricare acid hialuronic.

Microsferele de hidroxiapatită de calciu stimulează producția de colagen și elastină, realizată de către celule specifice. Rezultatul acestui surplus constă într-o piele mai fermă, care și-a recăpătat elasticitatea și fermitatea. În timp, microsferele din filler sunt absorbite, în locul lor rămânând colagenul produs în mod natural de către organism. Această creștere a producției de colagen continuă mai multe luni, cu prelungirea efectului inițial de volumizare. Astfel, la cei mai mulți dintre pacienți, rezultatele obținute prin folosirea acestui tratament au o remanență de până la 2 ani.

Petele cafenii de la nivelul mâinilor pot fi șterse cu ajutorul laserului CO2 fracționat sau cu mai multe ședințe de peeling chimic, de obicei în sezonul rece, când nu ne expunem la soare.

În urma consultației de dermato-estetică, medicul specialist vă mai poate recomanda o metodă de rejuvenare pe bază de laser, ambele disponibile în cadrul Dr. Leventer Dermato-Esteică:

Când este recomandată o intervenție chirurgicală de rejuvenare a mâinilor?

Dacă te deranjează aspectul mâinilor tale și vrei să le redai aspectul tânăr, poți oricând să apelezi la medicul estetician. Dacă îndeplinești următoarele condiții, ești candidatul ideal pentru o intervenție de rejuvenare a mâinilor:

  1. Mâinile au vene și tendoane proeminente
  2. Mâinile sunt subțiri și cutate
  3. Ai mai multe pete pe mâini

Mâinile sunt prima parte a corpului unde se instalează primele semne de îmbătrânire. Fiind mai expuse la factori dăunători externi decât alte zone, au nevoie de mai multă atenție din partea ta. Vino cu încredere la Dr. Leventer Centre, unde unul din specialiștii noștri te va îndruma către tratamentul potrivit de rejuvenare a mâinilor tale.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online