tipuri de blefaroplastie

Oglindă a sufletului, ochii reprezintă singurele organe ale corpului care, pe lângă funcția anatomică de a detecta lumina și de a ne oferi ceea ce noi numim vedere, să valorifice sentimentele pe care le trăim zi de zi. Doar din proverbul “ochii nu mint niciodată” putem observa responsabilitatea care stă pe această zonă. Responsabilitate care, de-a lungul timpului, devine tot mai apăsătoare și tot mai pronunțată. Ochii obosesc de la atâta privit, iar pleoapele, slăbite și ele de ani, încearcă din răsputeri să aibă grijă de ei prin fiecare clipire. Cum putem avea grijă, la rândul nostru, de ele? Cu ajutorul blefaroplastiei.

„Blefaroplastia s-a rafinat ca procedură în ultimii 10 ani. Nu ne mai plac ochii înfundați în orbită, cicatricile vizibile sau aspectul de ochi de cocker, efecte care rezultă după procedura chirurgicală clasică. Acum folosim laserul chirurgical și terapii adjuvante ca transfer de grăsime pentru a obține un aspect natural și frumos al zonei.” – Dr. Leventer

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia reprezintă tipul de intervenție chirurgicală ce repară pleoapele căzute și poate implica îndepărtarea excesului de piele, mușchi și grăsime. Pe măsura înaintării în vârstă, pleoapele se lasă, iar musculatura care le susține slăbește. Ca urmare, excesul de grăsime se poate aduna atât deasupra, cât și sub pleoape, provocând lăsarea sprâncenelor și apariția acelor pungi inestetice deasupra și sub ochi.

De câte tipuri este blefaroplastia?

Blefaroplastia este împărțită în două categorii mari:

  • superioară – care întinerește pleoapele superioare;
  • inferioară – care întinerește pleoapele inferioare.

Dintre cele două operații ale pleoapelor, blefaroplastia superioară este, mai frecvent ceruta de pacienti decât blefaroplastia inferioară.

DIFERITE TEHNICI DE BLEFAROPLASTIE SUPERIOARĂ

Există variații în ceea ce privește modul în care se realizează blefaroplastia superioară. De la caz la caz, se poate elimina doar pielea în exces sau, împreună cu aceasta, și unii dintre mușchii situați sub piele, dar și grăsimea în exces. Depinde de anatomia pacientului pentru a determina cea mai potrivită tehnică în situația dată.

Operația minimală se poate face în anestezie locală și corectează doar pielea. Atunci când dorim corecție cu efect pe termen lung, procedura remodelează și pachetele de grăsime care formează pungi pe pleoapa superioară cu ajutorul laserului CO2 operator. Procedura necesită anestezie generală, dar recuperarea se face în 7 zile deoarece nu apar vânătăi.

Atunci când excesul de piele este mic, se poate apela și la tratamentul cu laser ablativ pe exteriorul pleoapelor fără tăietură.

DIFERITE TEHNICI DE BLEFAROPLASTIE INFERIOARĂ

Există diferite tehnici pentru blefaroplastia inferioară. Cea standard este concepută pentru a înlătura grăsimea existentă acolo, precum și pentru a îndepărta excesul de piele din acea zonă. Îndepărtarea grăsimii se poate face sub forma unei incizii în interiorul pleoapei inferioare fără a lăsa cicatrici, numită o blefaroplastie inferioară transconjunctivală cu ajutorul laserului. Există numeroase beneficii ale abordării transconjunctivale, printre care: lipsa cicatricilor, conservarea mușchilor și septului care stau la bază, eliminarea oricărui risc de scădere a pleoapelor inferioare.

Cea mai nouă metodă de a realiza o blefaroplastie inferioară nu elimină nici măcar grăsimea. Medicul chirurg o repoziționează astfel încât să se evite apariția unui efect de spațiu gol în locul pleoapei inferioare. Grăsimea se deplasează din locul în care formează pungi inestetice pe obrazul superior. Sacii dispar și, odată cu ei, dispar și cearcănele. Această procedură poartă numele de blefaroplastie inferioară transconjuctivală cu repoziționarea grăsimii.

O altă metodă de blefaroplastie inferioară presupune îndepărtarea chirurgicala a unei porțiuni mici de piele aflată chiar sub gene. Această procedură nu are un rezultat spectaculos pentru că nu este suficientă pentru a îndrepta complet pielea de sub ochi. Poate aduce o ușoară îmbunătățire în ce privește ridurile în exces, dar este o tehnică minoră și nu elimină deloc grăsimea.

TEHNICI NON-INVAZIVE

Există multe metode non-chirurgicale de a îmbunătăți aspectul zonei ochilor. Medicul poate injecta puțin botox sub linia sprâncenelor pentru a crea un efect de lifting. Atunci când sprâncenele sunt tonifiate, se ridică și pleoapele superioare. Această procedură nu este o alternativă bună la o blefarosplastie superioară, dar poate, totuși, ajuta puțin cu greutatea resimțită în pleoapa superioară.

Pentru pleoapa inferioară medicii pot umple regiunea de sub pungile de grăsime, ceea ce ridică pielea la nivelul pungilor și astfel le face mai puțin vizibile.

Folosirea substanțelor de umplere oferă îmbunătățiri temporare care pot fi foarte plăcute din punct de vedere estetic. Această procedură presupune o abordare pe cât de conservatoare, pe atât de artistică. Chiar și pe mâinile cele mai experimentate și mai calificate, la final se poate observa o umflare ușoară prelungită din cauza obstrucționării sistemului de drenaj limfatic cauzat de compresia pe vase, edem care se reduce în câteva zile.

Care sunt candidații ideali pentru blefaroplastie?

Dacă vorbim despre o blefaroplastie superioară, candidatul ideal pentru acest tip de intervenție chirurgicală este cel cu exces de piele în zona pleoapelor superioare, evident. Mai exact, cel care pare să aibă piele pliată peste pleoapele superioare. Spre exemplu, o femeie nu și-ar putea vedea linia genelor  deoarece pielea în exces se pliază peste conturul ochilor. Totodată, un bărbat aflat în această situație va avea un aspect obosit și somnoros. Deci, un candidat bun pentru blefaroplastie superioară este persoana cu exces de piele pe pleoapele superioare ce îi oferă un aspect îmbătrânit și obosit.

În ceea ce privește pleoapele inferioare, oricine are pungi sub ochi care dau un aspect îmbătrânit și obosit este un candidat bun pentru blefaroplastia inferioară.

În Centrul Dr. Leventer efectuăm proceduri estetice complexe utilizând laserul chirurgical, dar și proceduri simple ca laserul ablativ sau cel fracționat și proceduri non-invazive, toate menite să îmbunătățească rapid aspectul pleoapelor și zona ochilor.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online