unghie incarnata la picior, doctor care examineaza |Dr. Leventer Centre

Unghiile încarnate sunt o problemă comună și care, în general, poate fi tratată fără a apela la o intervenție chirurgicală. Cu o toaletă locală adecvată, grijă la tăierea unghiilor și purtarea unei încălțăminți adecvate pacienții cu unghii încarnate pot trai cu aceasta patologie fără probleme.

Însă în momentul în care apar primele simptome de inflamație sau infecție locală este bine să vă adresați unui medic specialist, pentru a evita complicațiile, precum panarițiu.

În cazurile severe, o operație pentru unghie încarnată se poate dovedi utilă, chiar și în lipsa inflamației sau a infecției, pentru a preîntâmpina apariția complicațiilor.

Unghie încarnată – când și de ce ai nevoie de operație?

Aproximativ 20% din pacienții care își programează un consult pentru probleme ale piciorului suferă de onicocriptoză. În majoritatea cazurilor,  problemele asociate cu o unghie încarnată pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii care pot fi folosite acasă și al unor tratamente specializate.

Unghia care intră în piele provoacă o iritație, ceea ce permite bacteriilor și altor patogeni să intre în organism și să cauzeze o infecție. Semnele unei infecții pot include:

 • Durere;
 • Febră;
 • Umflarea degetului afectat;
 • Scurgeri de puroi;
 • Roșeață.

Pentru a vindeca infecția, specialistul care se ocupă de caz poate prescrie antibiotice. De asemenea, medicul dermatolog poate prescrie folosirea unei atele speciale care să prevină creșterea unghiei spre deget. Dacă aceste două metode nu dau rezultate sau pacientul prezintă o infecție extinsă atunci când se prezintă la un consult, medicul va recomanda o operație pentru unghia încarnată.

Cum se desfășoară o intervenție pentru unghia încarnată?

Operația pentru unghia încarnată poate fi realizată cu ajutorul mai multor tehnici:

Rezecție

Chirurgul îndepărtează anumite porțiuni ale unghiei încarnate pentru a preveni intrarea acesteia în piele. Această procedură mai este numită și avulsia parțială a unghiilor. De asemenea, în aceeași intervenție se poate evacua un eventual abces subunghial.

Îndepărtarea unghiei afectate

În funcție de gradul de extindere al infecției și pericolului pe care aceasta îl prezintă pentru țesuturile din jur, chirurgul poate decide că este necesară îndepărtarea în întregime a unei unghii încarnate în cadrul operației. De asemenea, în aceeași intervenție se poate evacua un eventual abces subunghial. Această procedură mai este numită și avulsia completă a unghiei. În plus, poate fi nevoie până la 18 luni pentru refacerea completă a unghiei și, în continuare, poate exista riscul ca aceasta să crească într-un mod anormal.

Chirurgia vârfului degetelor

Atunci când alte proceduri nu pot oferi rezultatele necesare vindecării și recuperării complete a unui pacient, chirurgul poate recomanda îndepărtarea unei parți sau remodelarea țesuturilor moi din vârful degetului sau degetelor afectate astfel încât colturile unghiilor să crească în afara pliurilor unghiale.

Matricectomia

Această procedură este recomandată atunci când avulsia unghiei sau remodelarea țesuturilor moi nu oferă rezultatele sperate. În cadrul acestei proceduri, chirurgul va îndepărta partea  din unghie care creste încarnată, patul unghial și rădăcina unghială de sub această porțiune de unghie. Avantajul acestei ultime proceduri este faptul că deși unghia rămâne mai îngusta marginile laterale nu mai cresc încarnate niciodată.

Unghia încarnată – recuperare după operație

Recuperarea după o operație de unghie încarnată poate să dureze, în general, de la câteva zile pana la două săptămâni (însemnând îndepărtarea firelor de sutura atunci când se pun, dispariția inflamației, infecției sau a disconfortului  cu mențiunea că unghia crește lent în mai multe luni)

După o operație a unghiei încarnate, chirurgul poate recomanda următoarele sfaturi și practici care să asigure recuperarea și vindecarea completă si rapida a pacientului:

 • Băi cu apă caldă;
 • Administrarea de medicamente antiinflamatorii si antibiotice
 • Aplicarea de creme sau soluții antibiotice locale;
 • Folosirea bandajelor pe toată perioada vindecării;
 • Curățarea și uscarea zonei unde a fost realizată operația.

Operație unghie încarnată preț

În cazul în care unghia încarnată necesită o operație, prețurile acesteia pot varia în funcție de tipul de procedură folosit. Astfel, prețurile la Dr. Leventer Centre pot fi:

 • Avulsie parțială / repliu: 270 Lei;
 • Avulsie parțială / repliu medic primar: 285 Lei;
 • Avulsie parțială / repliu Dr. Mihaela Leventer: 295 Lei;
 • Avulsie totală unghie: 335 Lei;
 • Avulsie totală unghie medic primar: 370 Lei;
 • Avulsie totală unghie Dr. Mihaela Leventer: 390 Lei
 • Rezectie unghie incarnata inclusiv fenol (Matricectomie): 500 lei

În multe cazuri de unghie încarnată, operația ar putea fi evitată dacă pacienții s-ar adresa unui medic dermatolog la primele semne de disconfort. Un specialist te poate ajuta să ai grijă de unghiile tale și să elimini riscul de a suferi de infecții ale acestora. Programează-ți un consult la Dr. Leventer Centre.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online