lipoaspiratie

Te-ai hotărât să-ți faci o intervenție estetică dar ai emoții înainte de procedură? Nu este cazul! Dacă ești informat, decizia ta este asumată și ai completă încredere în doctorul pe care l-ai ales, nu ai de ce să ai dubii. Deși circulă multe mituri despre lipoaspirație pe internet, este suficient să discuți cu medicul specialist pentru a le demonta și pentru a știi la ce să te aștepți cu adevărat. Citește în continuare pentru a afla care sunt cele 5 mituri despre lipoaspirație.

Ce este lipoaspirația?

Lipoaspirația este o intervenție chirurgicală estetică care elimină depozitele de grăsime de pe diferite zone ale corpului, precum talie, șolduri, fese, coapse, brațe sau abdomen. Este recomandată persoanelor care au depozite localizate de grăsime, care nu pot fi eliminate prin metodele clasice de dietă și exerciții fizice. Lipoaspirația este o procedură de remodelare a corpului, numită și liposculptură, care te ajută să scapi de grăsimea nedorită din anumite zone, dar care nu-ți va asigura peste noapte o scădere ponderală.

Dr. Andrei Mușețeanu, medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, răspunde la cel mai des întâlnite întrebări legate de lipoaspirație:

5 mituri despre lipoaspirație

Lipoaspirația este cea mai populară intervenție chirurgicală estetică din lume, după implantul mamar. În ciuda acestui lucru, informațiile pe care le dețin unii pacienți care se prezintă la cabinetul de estetică sunt vechi, incorecte sau false.

Dacă vrei să te supui unei intervenții de lipoaspirație, este bine să știi exact ce presupune ea și să nu-ți dezvolți așteptări false în legătură cu rezultatul pe care îl poți obține. Citește aici despre 5 dintre cele mai comune mituri în legătură cu lipoaspirația, care deși s-au dovedit a fi false sunt încă prezente în întrebările și așteptările pacienților.

  1.      Lipoaspirația te ajută să slăbești. Din păcate, o bună parte din persoanele care optează pentru o operație de lipoaspirație sunt convinse că le va ajuta să scadă în greutate. Adevărul este că lipoaspirația nu ajută mai deloc în acest aspect. Kilogramele pierdute în urma unei operații de lipoaspirație sunt neglijabile, intervenția având ca scop eliminarea grăsimii din zonele unde ele deranjează estetic (de exemplu, şolduri mari sau bărbie dublă). Medicii esteticieni recomandă procedura persoanelor care au o greutate stabilă, în limitele normale tipologiei sale corporale. Dacă îți propui să scazi în greutate, alege o dietă și un sport adecvate ție.
  2.      Lipoaspirația înlătură celulita și vergeturile. Deși este o intervenție chirurgicală estetică, lipoaspirația nu influențează cu mult aspectul exterior al pielii. Celulita este generată de septuri fibroase între piele și țesuturile profunde, care împart grăsimea cutanată. Lipoaspiraţia nu corectează aceste septuri. Are ca obiectiv grăsimea din straturile mai profunde subcutanate. Vergeturile sunt cicatrici care apar pe piele și care nu vor dispărea niciodată. Poți face o altă procedură numită subincizie care să diminueze aspectul celulitei (când canula specială intervine imediat sub piele) dar doar dacă stabilești acest unic obiectiv cu medicul tău chirurg și nu ai așteptări în plus de la procedură.
  3.      Lipoaspirația este destinată doar femeilor. Cu siguranță majoritatea pacienților care optează pentru o lipoaspirație sunt femei, dar asta nu se întâmplă pentru că procedura este gândită strict pentru genul feminin. În funcție de tipologia corporală specifică fiecărui sex, medicul chirurg poate să intervină cu succes în extragerea grăsimii în plus atât la bărbați cât și la femei.
  4.      Rezultatele unei lipoaspirații sunt permanente. Dacă pleci de la premisa că odată ce ai făcut o lipoaspirație, grăsimea nu se va mai depozita în corpul tău, te înșeli. Pentru a menține cât mai mult timp rezultatele lipoaspirației, este indicat să adopți un stil de viață sănătos și să-ți menții greutatea adecvată corpului tău. Este adevărat faptul că celulele adipoase extrase în timpul lipoaspirației nu se vor regenera, însă intervenția nu va putea elimina toate celulele care depozitează grăsimea. Depinde de tine să susții rezultatul pozitiv al procedurii.
  5.      După o lipoaspirație poți reveni la rutina zilnică imediat. Mulți pacienți consideră că lipoaspirația, fiind o procedură estetică, nu este o procedură  invazivă. Deși prezența în clinică nu este îndelungată iar cea mai mare parte din activitățile obișnuite se pot relua imediat, există o serie de restricții care trebuie respectate. Este necesar să porți un corset măcar 3-4 săptămâni  după intervenție, iar expunerea la soare, alte activități de wellness și efort fizic susținut sunt recomandate abia după 6 săptămâni de la operație.

Chirurgia estetică este ramura medicinei în jurul căreia planează cele mai multe mituri, clișee și povești. Dacă te gândești la o procedură sau te-ai hotărât deja că vrei o intervenție estetică, fii sigur că știi despre ce este vorba. Ai grijă de sănătatea ta fizică și mentală aflând adevărul din spatele miturilor despre lipoaspirație.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online