5 sfaturi de luat în geanta de plajă

Peste 2500 de români primesc un diagnostic de cancer de piele grav în fiecare an, iar aproape 1000 dintre ei ajung la deces, conform estimărilor Globocan 2018.

80% dintre cancerele de piele depistate la nivel mondial sunt cazuri de carcinom, iar numărul pacienților diagnosticați cu această afecțiune este în continuă creștere. În România sunt estimate 45.000 de cazuri noi de carcinom cutanat anual.

Dacă ai așteptat cu nerăbdare concediul la mare, să faci plajă și să te bucuri din plin de zilele libere, Dr. Mihaela Leventer a pregătit pentru tine câteva recomandări pentru protejarea pielii împotriva razelor UV

În afară de crema cu protecție solară, ia cu tine pe plajă și aceste sfaturi și bucură-te de un concediu fără griji.

  1. Evitați expunerea la soare între orele 11 și 16. Este intervalul orar în care razele ultraviolete sunt cele mai puternice.
  2. Purtați haine care să vă acopere cât mai mult atunci când mergeți pe stradă prin soare. Astfel, limitați contactul ultravioletelor cu pielea.
  3. Nu uitați să vă acoperiți capul și ochii! Purtați pălării și ochelari de soare cu lentile polarizate care pot reduce impactul razelor ultraviolete asupra ochilor.
  4. Stați la umbră în orele de maximă iradiere UV! Însă nu uitați că umbrelele, copacii și adăposturile exterioare nu vă feresc total de ultraviolete.
  5. Folosiți creme cu factor de protecție (SPF) pentru UVA și UVB! Acestea ar trebui aplicate pe față tot timpul anului și pe corp, ori de câte ori faceți plajă.

La persoanele cu un număr de peste 100 de alunițe, riscul de cancer de piele este de 7 ori mai mare față de persoanele care au sub 15 alunițe.

 

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online