Anca_Nica

Pentru pacientul cu afecțiuni oncologice fiecare zi este o luptă. Multitudinea de informații medicale, teama de necunoscut, gândurile și emoțiilor, îl fac vulnerabil. În astfel de momente sprijinul familiei, al prietenilor, competența și devotamentul echipei medicale, pot cântări decisiv la victoria împotriva cancerului.

Pentru a veni în sprijinul pacienților, Dr Leventer Centre a creat un program de coordonare de caz medical. Prin acest program, pacienții cu afecțiuni oncologice vor beneficia de îndrumare și consiliere încă de la prima vizită în clinică.

Coordonatorul de caz în cancerul de piele. Care sunt atribuțiile acestuia?

În tratarea cancerului de piele, dar și a altor forme de cancer, timpul reprezintă un factor decisiv.  Înțelegerea diagnosticului, a opțiunilor și etapelor de tratament, investigațiilor și procedurilor necesare, reprezintă aspecte importante cu care pacientul trebuie să se acomodeze într-un timp foarte scurt.

Pentru a ne asigura că nu risipește timp prețios, îi alocăm încă de la început un coordonator de caz. Acesta are rolul de a-i explica pacientului care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze și de ce sunt importanți, să-i planifice, în cel mai scurt timp posibil, orarul de analize și tratament, conform indicațiilor medicului, să-i faciliteze comunicarea cu medicul curant, să-i asigure accesul la o echipă medicală multidisciplinară (tumor board), atunci când este cazul. Întreaga activitate a coordonatorului de caz are ca scop folosirea eficientă a timpului și asigurarea respectării planului de tratament, în favoarea pacientului.

O altă componentă a activității coordonatorului de caz în oncologie este reprezentată de sprijinirea emoțională a pacientului.

Pacienții diagnosticați cu cancer se confruntă cu o serie de schimbări la nivel psihologic. Negarea, furia, frica de necunoscut și uneori chiar depresia și izolarea socială, sunt bariere emoționale pe care pacientul trebuie să le depășească pentru a învinge în lupta cu cancerul. Din acest motiv, sprijinul emoțional al familiei, prietenilor și coordonatorului de caz este foarte important.

Nu de puține ori, pacientul se simte mai confortabil să discute despre aceste probleme cu o persoană din afara familiei sau a cercului de apropiați. În acest sens, coordonatorul de caz va oferi pacientului tot sprijinul emoțional de care are nevoie, pentru a se asigura că acesta trece cu bine peste episoadele de anxietate sau depresie și pentru a-l încuraja pe toată perioada de tratare a cancerului.

Nu trebuie uitat însă că, după diagnosticarea cu cancer a unui pacient, și familia acestuia trece printr-o serie de provocări de natură psihologică. Coordonatorul de caz se va asigura, de asemenea, că membrii familiei pacientului sunt pregătiți emoțional să îl sprijine pe acesta într-o manieră cât mai sănătoasă și eficientă.

Coordonatorul operațional al departamentului de oncologie Dr. Leventer Centre

„Activitatea mea zilnică presupune lucrul cu și pentru pacienți. Urmăresc tot traseul pacientului, de la intrarea în Centru și diagnosticare, la tratament oncologic și ulterior la monitorizarea evoluției. Mă asigur că toate etapele sunt parcurse corect și rapid, că pacientul se simte în siguranță și că acesta are răspunsuri la toate întrebările,” afirmă Ana Nica, coordonatorul operațional al departamentului de oncologie Dr. Leventer Centre.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online