marirea buzelor

În zilele noastre, procedurile estetice bazate pe utilizarea acidului hialuronic sunt foarte comune. Acidul hialuronic este o substanță naturală, sintetizată și în corpul nostru atât în piele cât și în alte țesuturi. El asigură hidratarea, suplețea, volumul, tonusul, și elasticitatea pielii și de aceea s-a impus în tratamentele de corecție a ridurilor, refacere a volumului pierdut în cursul îmbătrânirii și desigur, măririi buzelor. În topul celor mai cerute proceduri estetice se află mărirea buzelor.

 
Nu-ți plac buzele tale? Programează-te acum!

Ce presupune injectarea buzelor cu acid hialuronic?

Pacienta care solicită o astfel de procedură trebuie să știe ce anume o nemulțumește la aspectul buzelor ei, ce anume vrea să obțină: buze mai voluminoase, mai reliefate, mai mari, sau cu proporții mai echilibrate, asigurarea simetriei, ridicarea colțurilor, dispariția aspectului ridat,
dispariția zâmbetului gingival etc. În ceea ce privește percepția, toata lumea și le dorește mai frumoase, mai senzuale, mai atractive. Medicul trebuie să aprecieze dacă dorința pacientei este rezonabilă și realizabilă. El va alege produsul de acid hialuronic potrivit pentru această corecție, va aprecia cantitatea necesară și ritmul injectărilor. De asemenea, după semnarea consimțământului de tratament, pacienta va fi demachiată și va face pozele necesare. Produsele cu acid hialuronic au în compoziție un anestezic astfel încât nu mai e necesară o anestezie
prealabilă. Produsul poate fi injectat folosind fie ace foarte fine fie canule. Injectarea se face de obicei simetric astfel încât să se respecte armonia zonei. Rezultatele durează de obicei 12-20 de luni în funcție de produsul folosit și de cantitatea injectată. Se accepta un retuș la 6 luni.

Principalele motive ale injectării cu acid hialuronic în buze

Majoritatea persoanelor care apelează la această procedură au vârsta cuprinsă între 20-30 și peste 40-45 de ani.
În funcție de vârsta pacientei, augumentarea cu acid hialuronic este efectuată pentru:
1. A oferi volum buzelor.
2. Corectarea oricăror asimetrii.
3. Reducerea ridurilor existente în zona buzelor.
4. Definirea conturului buzelor (arcul lui Cupidon) și umplerea acestuia.
Toate aceste lucruri vor readuce încrederea în sine și zâmbetul pe buze oricărei paciente. Fie că există un complex legat de mărimea buzelor, forma lor sau apariția ridurilor, satisfacția finală este garantată.

Adevărul despre acidul hialuronic în buze

Acidul hialuronic este considerat de mult timp o minune pentru doctorii plasticieni și dermatologi, deoarece acesta joacă un rol esențial în hidratarea pielii. Prin intermediul acestuia, acționăm și împotriva îmbătrânirii. Totuși, acesta are multiple alte beneficii pentru buze:
1. Cantitatea de acid hialuronic poate fi ușor de controlat, astfel medicul va deține mereu controlul asupra volumului buzelor.
2. Injectarea cu acid hialuronic în buze poate avea loc pe parcursul a mai multor ședințe pentru obținerea rezultatului dorit.
3. Chiar dacă vor exista anumite denivelări, acestea vor dispărea odată cu mișcarea buzelor.
4. Rezultatele sunt vizibile mai mult timp comparativ cu celelalte proceduri de augumentare a buzelor, dar nu vor fi permanente.
5. Deoarece acidul hialuronic se regăsește în corpul nostru, posibilitatea de a suferi o alergie este minimă. Unele tipuri de tratament pot conține lidocaină, care este un anestezic. În cazul în care sunteți alergică la această substanță, nu ezitați să anunțați medicul.
6. După injectare, acidul va fi absorbit în corp în mod natural.

Ce trebuie să urmărim înainte de a apela la o astfel de procedură?

Pentru un rezultat de succes, trebuie să luăm în considerare următoarele aspecte:
1. Injectarea cu acid hialuronic în buze trebuie efectuată doar de un chirurg plastician sau un medic dermatolog.
2. Experiența medicului, locul în care acesta profesează și tipurile de tratamente sunt lucruri esențiale pentru a nu avea parte de o dezamăgire sau alte probleme de sănătate.
3. Consultația dinaintea procedurii este absolut necesară. Medicul trebuie să fie informat în legătură cu rezultatul final pe care ni-l dorim, pentru a alege tipul de tratament potrivit.
4. Procedura nu este complet nedureroasă, în ciuda aplicării unui anestezic, este posibil să apară un disconfort de scurtă durată. De aceea, este recomandat să aplicăm gheață după injectare și să evităm produsele cosmetice pentru buze: ruj, luciu de buze. După procesul de vindecare, buzele vor avea un aspect natural și de efect.

Efecte adverse ale injectării cu acid hialuronic în buze

După efectuarea augumentării, vor fi câteva efecte adverse:
1. Sângerare ușoară în locurile în care a fost efectuată procedura;
2. Inflamarea buzelor;
3. Roșeață și sensibilitate în zona buzelor;

Totuși, acestea vor dispărea pe parcursul a două sau trei zile. În cazul în care acestea durează mai mult de zece zile, sunt însoțite de dureri sau există o infecție în acea zonă, trebuie să vă adresați de urgență medicului.

Nu-ți plac buzele tale? Programează-te acum!

Sfatul medicului:

1. Optați pentru îmbunătățiri naturale, în armonie cu trăsăturile dumneavoastră
2. Evitați efectuarea procedurii în perioada în care sunteți la menstruație, deoarece zona este mai sensibilă și există un risc mai mare de apariție a vânătăilor
3. Nu se efectuează tratament de mărirea buzelor dacă aveți o erupție de herpes simplex, se va aștepta până aceasta se va vindeca; anunțați medicul dacă faceți frecvent herpes pentru că acesta vă va recomanda un tratament de protecție antiviral
4. Anunțați dacă ați mai făcut tratamente asemănătoare în buze, când și cu ce substanțe.
Este foarte importantă cunoașterea substanțelor injectate anterior pentru a evita efecte secundare
5. Anunțați dacă sunteți în cursul unui tratament stomatologic cu implant dentar

Vă așteptăm la clinica Leventer pentru orice tip de procedură estetică pe care o doriți.