Maria Dorner are 68 de ani și este unul dintre miile de pacienți tratați de cancer de piele la Dr. Leventer Centre. Diagnosticul său a fost de carcinom cutanat, tumoră apărută la nivelul feței. Pacienta trecuse deja printr-o intervenție chirurgicală, din păcate  nereușită. Când a ajuns la Dr. Leventer Centre, a fost operată prin tehnica de microchirurgie Mohs. Acum pacienta este vindecată complet.

Un cancer de piele care apare de nicăieri

Povestea Mariei Dorner a început în urmă cu câțiva ani, când, în urma unei expuneri mai intense la soare, a observat apariția a ceva ce semăna cu un coș pe nas. Pacienta își amintește că nu i-a dat mare importanță, însă noua formațiune de pe nară a început să-și facă simțită prezența, sângerând frecvent. Maria a observat-o la duș, când și-a dat seama că de pe nasul său curgea sânge de fiecare dată. A început să fie atentă, să protejeze zona, însă, spre consternarea ei, bubița dispărea pentru 2-3 săptămâni, apoi, ca prin minune, apărea din nou. 

“La început întrebam în stânga și-n dreapta <ce am eu aici?>. Că nu te duci imediat la medic, mai întâi întrebi”. Dacă ar fi ascultat de vocile din jur, Maria ar fi crezut că nu are niciun motiv de îngrijorare. Însă, fiind o fire mai „insistentă și îngrijorată”, după cum se descrie, a început să caute informații despre posibilele explicații pentru leziunea care sângerează frecvent. Așa a ajuns prima dată la medic.

Diagnostic și o primă intervenție

Într-o clinică din Cluj medicii și-au dat seama imediat că bubița Mariei este de fapt un carcinom cutanat. Diagnosticul a fost confirmat și de biopsie și pacienta a fost programată pentru o intervenție chirurgicală.

Însă, biopsia efectuată la Cluj după extirparea tumorii nu evidenția prea bine marginile de siguranță. La o a doua citire a examenului histopatologic, la o clinică din Viena de data asta, se preciza că „una dintre margini era invadată tumoral”.  Tumora nu fusese excizată complet în cadrul primei intervenții.

„Am citit despre Dan Chișu și m-am hotărât să vin la Dr. Leventer Centre”

„Maria Dorner este o pacientă mai veche a Centrului Dr. Leventer, însă prima dată când a venit, în 2017, nu prezenta simptome de cancer de piele. A revenit anul acesta, după o intevenție de excizie a unui carcinom cutanat aflat în șanțul din jurul aripii nazale, efectuată anul trecut. Am reoperat cazul, am îndepărtat cicatricea, am reverificat marginile, să fie curate, și am reînchis zona”, Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatologie în cadrul Centrului Dr. Leventer.

Intervenția de la Centrul Dr. Leventer a fost făcută prin microchirugia Mohs, o metodă care permite medicilor să verifice în timpul operației întinderea tumorii în țesut. În cazul Mariei Dorner, folosind această tehnică medicală, doctorul a putut să constate că tot țesutul excizat a ajuns în margine curată. În urma intervenției, medicii au declarat-o pe Maria vindecată de cancerul de piele, fără să aibă nevoie de monitorizare specifică tumorilor cutanate, datorită tehnicii Mohs. 

„Astăzi sunt liniștită. Microchirurgia Mohs chiar este revoluționară, iar eu sunt fericită”, Maria Dorner.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online