Avantajele microdermabraziunii

Microdermabraziunea este o procedură dermatocosmetică neinvazivă, care are scopul de a exfolia celulele moarte ale pielii (stratul superficial). Marele avantaj este că nu produce complicațiile unei proceduri mai invazive, permițând o reîntinerire a tenului prin exfoliere. Este indicată tuturor persoanelor care își doresc un procedeu de împrospătare sau reîntinerire, dar nu își pot permite un concediu după procedură, pentru că nu au timp. Fiind aplicabilă tuturor tipurilor de ten, nu există limite: atât femeile, cât și bărbații pot apela la microdermabraziune.

Pielea noastra diferă, avem diverși parametri de grosime, nu suntem identici, așa că este esențial ca procedura să se poată adapta fiecărui pacient. În funcție de sensibilitatea și caracteristicile pielii, echipamentele de microdermabraziune pot regla atât intensitatea cu care se exfoliază pielea, cât și puterea de aspirație a celulelor exfoliate, astfel încât procedeul să fie unul blând.

Roșeața pielii poate dura câteva ore până la maximum o zi, în cazuri excepționale. După câteva ore se pot folosi produse cosmetice, inclusiv fond de ten. Deoarece pielea este foarte sensibilă, nu este recomandată folosirea niciunui produs pe bază de acizi sau expunerea la soare timp de o zi (până dispare roșeața de pe piele).

Efectul benefic se observă imediat după procedură: pielea este mai fină, dispar porozitățile. Pielea devine mai curată și se poate ameliora aspectul punctelor negre, în funcție de tipul tenului pacientului.

De ce să alegi microdermabraziunea

Procedura de microdermabraziune este total nedureroasă – nu se folosesc ace sau anestezie. Durează maximum 20 minute și este recomandată persoanelor care doresc proceduri de rejuvenare rapide, nedureroase, neinvazive , sau persoanelor cu acnee ori multiple comedoane, care se plâng de „față încărcată”, pentru că finețea pielii se reinstalează și dispar porozitățile. De multe ori, pentru obținerea unui rezultat optim este nevoie de repetarea ședințelor (1 pe lună).

microdermabraziune efecte benefice

Cum funcționează microdermabraziunea

Dermatocosmetica procedurală începe cu o microdermabraziune, care crește receptivitatea pielii la tratamentul ce urmează. Microdermabraziunea este, în acest caz, etapa de inițiere a tratamentului dermatocosmetic procedural, deoarece facilitează absorbția produselor specifice aplicate pe piele (pielea este mai receptivă și produsul are efect mai mare). O succesiune de măști și produse cosmetice adaptate tipului de ten permite, sub tratament cu ultrasunete, care încălzește pielea, o absorbție sterilă și amplă a produselor.

Substanțele cosmetice folosite și aparatura sunt sterile, de aceea riscul de suprainfecție, prezent în tratamentele cosmetice obișnuite, se diminuează major, iar profunzimea manevrelor este controlată de un medic, astfel evitându-se leziunile și cicatricile. Toate produsele folosite sunt testate dermatologic, iar riscul de alergii, dermatite, exfolieri mai profunde decât suportă pielea (care duc la cicatrizări necontrolabile) este eliminat.

Te așteptăm la Dr. Leventer Centre pentru cel puțin o sesiune de microdermabraziune.

Părerile pacienților

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
programează-te online

Specialiștii tăi în sănătatea pielii

Îngrijește pielea

vezi toate articolele
Programare online