tratament acnee în funcție de tip de ten

Tratamentul acneei presupune mai mult decât vindecarea coșurilor și prevenirea apariției cicatricilor, chiar dacă cel mai mare impact al acneei este de ordin estetic. Pentru a da rezultat și a minimiza riscul de recidivă, tratamentul acneei se face numai după stabilirea cauzei exacte (dacă este acnee hormonală sau de altă natură) și vizează atât manifestarea cutanată, cât și tulburarea care a generat-o.

Consultația de dermatologie este esențială pentru fiecare persoană care suferă de acnee. Examinarea, analizele și testele recomandate de medic pentru stabilirea cauzei vor conduce la diagnosticul de certitudine și la adoptarea tratamentului pentru acnee adecvat. Urmând o terapie bazată pe sfaturi neavizate, există riscul agravării acneei, lezării definitive a pielii – cicatrici inestetice – și agravării bolii de fond, dacă acneea are cauză subiacentă.

Ce trebuie luat în considerare în tratamentul acneei

  • Tipul de acnee: inflamatorie sau non-inflamatorie.
  • Cauza acneei (acnee hormonală, rozacee etc).
  • Zona afectată.
  • Vârsta pacientului.
  • Dacă au fost administrate deja anumite medicamente – efectul acestora.
  • Prezența cicatricilor.

Toate acestea ajută medicul să stabilească diagnosticul de precizie și un tratament pentru acnee personalizat.

În cazul în care medicul dermatolog suspectează o acnee hormonală, pacientul va fi redirecționat către endocrinolog pentru analize specifice și un diagnostic de certitudine al bolii de fond. Iar tratamentul acneei va fi stabilit ulterior, prin colaborarea celor doi specialiști.

Tratamentul acneei la Dr. Leventer Centre București

Diagnosticarea acneei în vederea adoptării tratamentului optim este făcută la Dr. Leventer Centre București de echipa de medici specializați în dermatologie ai clinicii și de medicul endocrinolog, atunci când manifestarea ridică suspiciuni de acnee hormonală.

Iar tratamentul acneei este abordat medicamentos, pentru fondul problemei, și prin terapii țintite, pentru vindecarea coșurilor și ameliorarea cicatricilor.

La Dr. Leventer Centre este disponibilă o gamă largă de proceduri estetice ce vizează tratamentul acneei și tratamentul semnelor acneei. Oportunitatea accesării lor este stabilită de medicul curant.

Tratamentul acneei cu peroxid de benzoil și retinoizi

Este o procedură ce presupune aplicarea de creme eficiente în tratamentul acneei, pe bază de peroxid de benzoil și/sau retinoizi. Peroxidul de benzoil ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează sau agravează acneea și curăță porii de celulele moarte și excesul de sebum. Retinoizii curăță porii și reduc focarele de acnee, prin împiedicarea acumulării de celule moarte în foliculi.

Peeling chimic

Peelingul este o procedură prin care sunt îndepărtate straturile superficiale ale pielii, în scopul stimulării regenerării cutanate. Se poate face peeling superficial, mediu sau profund, cu acid salicilic, glicolic sau retinoic. Medicul curant va decide care este tipul potrivit de peeling, după consultație.

Microdermabraziunea

Este o exfoliere făcută cu ajutorul unui aparat special, cu cap diamantat, care îndepărtează celulele moarte – stratul superficial al pielii -, împrospătând tenul. Este un tratatament pentru acnee non-invaziv și nedureros și e folosit, de regulă, în combinație cu alte terapii. Microdermabraziunea se folosește și ca tratament pentru semnele acneei.

Terapie fotodinamică

Este o procedură non-invazivă folosită în tratamentele dermatologice, inclusiv în tratamentul acneei. Aparatul destinat acestei terapii folosește două tipuri de lumină, roșie și albastră, o combinație cu rol antisecretor și anti-inflamator, care duce la uscarea coșurilor, scade secreția de sebum și reduce riscul de apariția a cicatricilor.

Injectarea țesuturilor moi

În anumite cazuri, tratamentul acneei poate presupune injecții cu steroizi. De regulă, acestea se fac în cazurile grave de acnee, pentru a reduce inflamația de la nivelul nodulilor.

Tratamentul cicatricilor acneice cu laser

Acest tip de tratament al acneei este mai degrabă un tratament al cicatricilor post-acnee. Laserele folosite în clinicile Dr. Leventer Centre sunt de ultimă generație și au o eficiență ridicată în repararea tenului care a fost afectat de acnee. Acestea termostimulează procesul natural de regenerare celulară, ducând la înlocuirea țesutului deteriorat cu unul nou, sănătos.

Microneedling

Și această procedură se adresează persoanelor cu tenul afectat de semne post-acnee. Presupune folosirea unui dispozitiv cu microace, care pătrund în țesut, unde stimulează mecanismul natural de vindecare a pielii, prin creșterea producției de colagen și elastină. Totodată, prin microneedling sunt introduse în țesut substanțe hidratante și care ajută în procesul de regenerare celulară.

Dacă suferi de acnee și vrei să-ți recapeți pielea frumoasă, te așteptăm la Dr. Leventer Centre. Specialiștii noștri în dermatologie folosesc cele mai eficiente terapii și cele mai noi tehnologii în tratamentul acneei. Programează-te pentru o consultație.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online