https://drleventercentre.com/wp-content/uploads/2019/10/rujuvenare prin microneedling

Rejuvenare prin microneedling este o metodă pe care o poți adopta cu succes pentru îmbunătățirea aspectului pielii. Microneedling sau terapia de inducție de colagen ajută la îmbunătățirea aspectului ridurilor, reducerea hiperpigmentării, reîntinerirea pielii, tratamentul alopeciei și la hidratarea în profunzime a pielii, având un efect de lifting. 

Ce înseamnă tratamentul de microneedling?

Tratamentul de microneedling este o procedură de regenerare a pielii, care implică utilizarea unui dispozitiv cu microace. Procedura este minim invazivă, dispozitivul având forma unui stilou  cu ace de de unică folosință. Printr-o serie de înțepături la nivelul pielii , sunt introduse în stratul profund al dermului substanțe active adaptate nevoilor pacientului.

Cocktailul de substanțe utilizate este personalizat în funcție de diagnosticul fiecărui pacient tratat. Există substanțe de albire pentru tratarea melasmei (petele maro de la nivelul feței) dar și pentru stimularea secreției de colagen în cazul cicatricilor atrofice, cicatricilor de acnee, porilor dilatați, ridurilor sau vergeturilor. Terapia este utilizată chiar și pentru stimularea creșterii părului la nivelul scalpului.

Dispozitivul de microneedling execută microcanale la nivelul pielii, la adâncimi diferite în funcție de afecțiune și cu o viteză reglabilă. Celulele din jurul acestor canale preiau informația de perforare ca pe un stimul. Astfel, se declanșează un proces în cascadă de generare a noi fibre de colagen, elastină sau capilare. Practic este stimulată capacitatea naturală de regenerare a pielii.

Avantajele terapiei sunt: vindecarea controlată, fără cicatrici, timpul minim de vindecare, personalizarea tratamentului.

 Cine poate să facă un tratament de rejuvenare prin microneedling?

 Tratamentul de microneedling este recomandat tuturor tipurilor de piele și poate fi folosit cu succes pe întreg corpul. De la scalp (alopecie), față, gât, decolteu, mâini, ochi, cearcăne sau buze, până la zone mai extinse de pe corp, în cazul vergeturilor și a pielii lipsite de tonus.

 Procedura de microneedling este recomandată în următoarele cazuri:

 • rejuvenare piele;
 • tratamentul cicatricilor atrofice, postacneice, postchirugicale, postarsuri;
 • pielea îmbătrânită și afectată de soare (antiaging);
 • hiperpigmentare / probleme de pigmentație (melasmă);
 • pori dilatați și seboree;
 • vergeturi;
 • alopecie

În timpul tratamentului se pot folosi cocktailuri pentru lifting, rejuvenare, depigmentare sau creșterea părului.

Ce se întâmplă după procedură?

Imediat după procedură, zona tratată poate fi iritată și roșie. Reacțiile pot persista de la câteva ore până la 3-4 zile, în funcție de gradul de sensibilitate al fiecărei persoane.

Cele mai multe persoane vor experimenta roșeață și umflare ușoară într-un mod similar cu arsurile solare timp de până la 24 de ore. Reacția inflamatorie a pielii este extrem de scurtă și se modifică în mod semnificativ în termen de ore, de la roșeață la o nuanță de roz.

În următoarele zile, pielea se calmează, eritemul reducându-se semnificativ. Pielea devine uscată și apare o ușoară exfoliere. Întrucât microcanalele produse de microace se închid în 2-3 ore după procedură, este permis machiajul a doua zi. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la finalizarea ședințelor de tratament. 

Este important de știut că procedura de microneedling nu este recomandată în cazuri de:  

 • infecție activă la nivelul pielii;  
 • febră;  
 • sarcină;
 • injectare recentă de toxină botulinică (este nevoie de 30 zile de interval liber);
 • boli cronice de piele (eczemă, psoriasis);
 • tratamente cu anticoagulante sau retinoizi orali.

Câte ședințe sunt necesare de obicei?

În cazul procedurii de microneedling, numărul ședințelor diferă în funcție de zona tratată și de complexitatea tratamentului.

În general se recomandă între 4 – 8 ședințe la interval de 2-3 săptămâni. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 2-3 săptămâni. Pentru cicatrici, vergeturi sau piele lipsită de tonus sunt necesare 6-8 ședințe sau chiar mai multe, în funcție de particularitățile fiecărei persoane, la un interval de 4-6 săptămâni. Planul de tratament și numărul ședințelor se vor stabili în urma consultației cu medicul dermatolog.

Dacă ai o stare de sănătate bună și dorința de a-ți îmbunătăți aspectul pielii, ești candidatul perfect pentru un tratament de microneedling. Vino la Dr. Leventer Centre pentru un tratament de rejuvenare a pielii la cele mai înalte standarde.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online