dermatita seboreica

Dermatita seboreică se manifestă prin erupție cutanată roșie, senzație de mâncărime pe scalp, mătreață. I se mai spune și mătreață, eczemă seboreică sau sebopsoriazis. Totodată, simptomele menționate mai sus pot deveni mai severe în condiții de stres, dar și în sezoanele reci și uscate. Dermatita seboreică nu apare doar pe scalp, ci și în alte zone ale corpului care au glande sebacee, precum fața, pieptul superior și spatele.

„Mulți pacienți ajung la medic nemultumiți de aspectul tenului sau de prezența descuamării din scalp. Foarte mulți au încercat diverse tratamente pentru dermatita seboreică scalp fără efect.” – Dr. Mihaela Leventer

De ce apare dermatita seboreică pe scalp?

Cauzele apariției pentru dermatita seboreică pe scalp nu sunt cunoscute, însă pot fi legate de:

  • o ciupercă numită malassezia aflată în secreția de sebum a pielii;
  • un răspuns al sistemului imunitar la diverși stimuli precum stresul, temperatura ambientală;
  • modificările hormonale.

Un număr de factori de risc cresc, totuși, riscul de a dezvolta dermatita seboreică:

  • afecțiuni neurologice și psihice precum Parkinsonul și depresia;
  • sistemul imunitar slăbit ca în cazul celor care au suferit un transplant de organe, au HIV/SIDA, pancreatită alcoolică și unele forme de cancer;
  • recuperarea după o afecțiune medicală stresantă, spre exemplu, atacul de cord;
  • unele medicamente.

Cum poate fi diagnosticată dermatita seboreică?

Examinarea pielii și evoluția simptomelor sunt foarte caracteristice pentru dermatita seboreică. O vizită la medicul dermatolog confirmă boala și poti afla tratamentul adecvat pentru dermatita seboreică.

Dermatita seboreică, tratament la Dr. Leventer Centre

Ca tratament pentru simptomele ce se manifesta în dermatita seboreică, pacientul aplică, adesea, pe zonele afectate produse nepotrivite ce întrețin erupția, cum ar fi cremele sistemice.

În Centrul Dr Leventer verificăm cauzele simptomelor, reducem efectele cu ajutorul laserului vascular și recomandăm tratament adecvat cu medicamente și produse de îngrijire potrivite etapei de boală.

„Nu aplicați creme cortizonice pe ten pentru că ele reduc pe moment inflamația, dar cronicizează erupția. Mai bine solicitați un consult la dermatolog.” – Dr. Mihaela Leventer.

Reducerea stresului reglează funcția sebacee și implicit reduce dermatita seboreică. Insa, daca suferi de aceasta afectiune, te asteptam la Dr. Levente Centre pentru un tratament de dermatita seboreica manifestata la nivelul scalpului adecvat tie. 

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online