Psoriazis unghii tratament

Unghiile oferă o mulțime de indicii despre noi și starea noastră de sănătate. Una dintre aceste probleme de sănătate pe care le putem observa este psoriazisul unghiilor. În general, considerăm că această afecțiune este o problemă cosmetică. Cu toate acestea, fără un tratament adecvat ne poate împiedica să ne ducem la capăt sarcinile de acasă sau de la locul de muncă.

Cum arată psoriazisul la unghii?

Psoriazisul unghiilor poate afecta atât unghiile de la mâini, cât și de la picioare și prezintă următoarele simptome:

Decolorare

Psoriazisul poate cauza o schimbare a culorii naturale a unghiilor. Astfel, ele pot căpăta o culoare maronie, galbenă sau chiar să devină albe.

Deteriorarea suprafeței unghiilor

În mod obișnuit, unghiile au un aspect neted. Cu toate acestea, persoanele afectate pot observa fisuri, găuri sau chiar îngroșarea anumitor porțiuni ale unghiilor.

Unghii ridicate

Unele persoane cu psoriazis pot observa că patul unghial se ridică, ceea ce duce la formarea unor spații între lama și patul unghial. Există riscul ca bacteriile să se infiltreze în aceste spații de sub unghie și să cauzeze o infecție.

Subțierea sau îngroșarea unghiei

Dacă unghiile tale sunt prea subțiri sau, din contră, prea groase, acesta poate fi un simptom de psoriazis. Din nefericire, aceste manifestări pot predispune la o infecție fungică.

Separarea unghiei

În funcție de severitatea afecțiunii, există riscul ca unghia să cadă. Din nefericire, acest eveniment poate fi foarte dureros și limitează gama de activități pe care persoana afectată le poate realiza.

Dacă observi unul sau mai multe dintre aceste simptome la tine sau la cineva drag, este indicat să te adresezi unui medic dermatolog. Diagnosticarea și tratamentul psoriazisului unghial pot duce la ținerea sub control a simptomelor și eliminarea durerilor resimțite. În lipsa unui tratament există riscul apariției complicațiilor și limitării capacități de folosire a mâinilor.

Tratamente pentru psoriazis unghial

Planul de tratament pentru pacienții care suferă de psoriazis unghial variază de la caz la caz, medicii dermatologi ajustând tratamentele în funcție de rezultatele obținute între controale. În general, aceste tratamente pot include:

Corticosteroizi

Această formă de tratament oferă rezultate bune în majoritatea cazurilor. Specialiștii recomandă utilizarea acestui compus de două ori pe zi până la nouă luni.

Injecții cu corticosteroizi

Aceasta implică administrarea de injecții direct în sau în apropierea unghiilor  cu psoriazis. Dacă primele tratamente recomandate nu oferă rezultatele dorite este indicată repetarea procedurii. Injecțiile cu corticosteroizi pot fi eficiente pentru tratarea acumulărilor, crestele, îngroșarea și desprinderea  unghiilor de pe patul unghial.

Lasere

În anumite situații, tratamentele laser pot ameliora sau chiar elimina simptomele unui caz de psoriazis la unghii.

Tratamentul pentru un caz de psoriazis al unghiilor te ajută să eviți durerile și complicațiile cauzate de pierderea unghiilor. Dermatologii de la Dr. Leventer Centre îți stau la dispoziție cu sfaturile și tratamentele de care ai nevoie pentru a avea unghii sănătoase și a te putea bucura de activitățile preferate.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi produse și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online