Clinica pentru psoriazis, Dr. Leventer Centre

Persoanele care suferă de psoriazis au nevoie de îngrijiri medicale de specialitate pe tot parcursul vieții lor. Din această cauză, o clinică pentru tratarea psoriazisului ce oferă toate îngrijirile și procedurile necesare pentru acești pacienți poate să crească calitatea vieții acestora.

Ce este psoriazisul?

Psoriazisul este o afecțiune dermatologică cronică care duce la apariția leziuni eritematoase, acoperite de scuame alb sidefii și a senzației de mâncărime. În general, această boală poate afecta orice zonă a pielii, dar mai frecvent afectează genunchii, coatele, trunchiul și scalpul.

Această afecțiune nu beneficiază, la momentul actual de un tratament definitiv. În prezent, o serie de medicamente, terapii și schimbări ale stilului de viață pot ajuta la gestionarea simptomelor. Psoriazisul tinde să se manifeste episodic, timp de câteva săptămâni sau luni, urmate de o perioadă de remisie. 

De-a lungul timpului au fost identificate diferite forme ale acestei afecțiuni, iar un consult la o clinică dermatologică este necesar pentru stabilirea tipului și tratamentului adecvat. Psoriazisul poate fi de mai multe tipuri: 

Când e cazul să mergi la o clinică pentru tratarea psoriazisului?

Este indicată programarea unui consult la o clinică dermatologică unde se tratează psoriazisul atunci când există suspiciuni, chiar și în lipsa unor simptome clare, că ai putea suferi de această afecțiune. De asemenea, este indicată o vizită la un specialist dacă psoriazis-ul:

 • Se acutizează;
 • Se răspândește pe corp;
 • Duce la probleme articulare;
 • Nu poate fi gestionat de tratamentul prescris;
 • Creează îngrijorări/anxietăți legate de aspectul fizic.

Cum decurge un consult într-o clinică pentru tratarea psoriazisului? 

Un pacient care ajunge într-o clinică pentru a trata psoriazisul va trece printr-un consult medical ce are scopul de a identifica tipul de psoriazis și extinderea acestuia. 

Pentru a diagnostica psoriazisul, medicii dermatologi adresează o serie de întrebări despre starea generală de sănătate și diferitele simptome semnalate de către pacienți. O parte importantă a diagnosticului este reprezentată și de către examinarea unghiilor și scalpului alături de examinarea pielii.

În unele situații specialistul poate decide prelevarea unei biopsii. Această procedură este folosită pentru a determina cu exactitate tipul de psoriazis de care suferă un pacient și pentru a avea un diagnostic de certitudine. 

Vizitele la o clinică dermatologică sunt recomandate și pentru pacienții care au fost deja diagnosticați. În acest fel, dermatologii au posibilitatea de a observa evoluția bolii și de a ajusta sau schimba tratamentele pe care le prescriu.

Tratament pentru psoriazis

Psoriazisul este o afecțiune cronică, din această cauză, tratamentele prescrise de către specialiști au rolul de a controla diferitele simptome asociate acestei afecțiuni. Tratamentul are rolul de a ameliora leziunile existente și de a preveni apariția unora noi. Pentru a obține aceste rezultate, un medic dermatolog va prescrie tratamente topice, medicamente orale sau injectabile și/sau fototerapie.

Stabilirea terapiei necesare după o vizită la o clinică pentru tratarea psoriazisului depinde de particularitățile fiecărui caz și de răspunsul la tratamentele anterioare, acolo unde este cazul.

Terapia topică are rolul de a ameliora inflamația și scuamele și poate fi reprezentată de::

 • Corticosteroizi;
 • Forme sintetice ale vitaminei D;
 • Retinoizi;
 • Inhibitori ai calcineurinei;
 • Acid salicilic.

Fototerapia include:

 • Expunerea la lumină solară naturală;
 • Fototerapie cu ultraviolete B cu bandă îngustă;
 • Fototerapie cu ultraviolete A sau PUVA 

După o vizită la o clinică pentru tratarea psoriazisului unui pacient îi pot fi prescrise corticosteroizi orali sau medicamente imunosupresoare inclusiv terapie biologică.

Cum îți alegi o clinică pentru tratarea psoriazisului?

Decizia de a alege o clinică pentru tratarea psoriazisului are un impact major în ceea ce privește bunăstarea și calitatea vieții unui pacient. Din această cauză, aceasta trebuie să fie o decizie informată ce ia în considerare factori precum:

 • Specialiștii clinicii. Dat fiind faptul că psoriazisul poate avea mai multe forme și că variază în timp este indicat ca o clinică să aibă o gamă cât mai mare de specialiști.
 • Tratamentele prescrise. Unele dintre tratamentele folosite pentru ținerea sub control a psoriazisului trebuie realizate sub supravegherea unui specialist. O clinică ce oferă o gamă largă de servicii poate să acopere toate nevoile unui pacient.
 • Posibilitatea de a face un consult online. În funcție de modul în care evoluează psoriazisul, unele consulturi pot fi realizate și la distanță. În acest caz, o linie de teledermatologie poate fi extrem de benefică pentru un pacient, mai ales în contextul pandemiei.
 • Experiența și recomandările altor pacienți. Experiența altor pacienți se poate dovedi extrem de importantă pentru pacienții care au fost diagnosticați recent, atât în ceea ce privește tratamentul cât și în ceea ce privește experiența cu specialiștii.

Programează-te la un consult la o clinică pentru tratarea psoriazisului precum Dr. Leventer Centre, unde prioritatea noastră este sănătatea pielii tale!

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online