Test cancer de piele, Dr. Leventer Centre

Când vine vorba de cancerul de piele, la nivel de detectare, putem vorbi despre teste de screening sau de prevenție sau teste de diagnosticare. Cele mai frecvente tipuri de cancer de piele sunt carcinomul bazocelular, carcinomul scuamocelular și melanomul. Cancerul de piele de tip carcinom are o evoluție mai lentă și este vindecabil dacă este identificat din timp, însă poate duce la mutilarea țesutului și necesită reconstrucții plastice complexe. Melanomul, în schimb, este un cancer agresiv, care, neidentificat și tratat în stadiu incipent, poate pune în pericol viața.

Test cancer de piele – screening

Screening-ul cancerului de piele constă într-un examen al pielii, care trebuie realizat frecvent de tine și periodic de către medicul dermatolog. Prima etapă de „test de cancer de piele ” –  screening-ul alunițelor, verifică pielea la nivel de alunițe, semne, leziuni care au caracteristici neobișnuite (culoare, dimensiune, formă sau textură), fie prin dermatoscopie sau prin analiza cu aparatul FotoFinder, în funcție de recomandarea medicului dermatolog. 

Un screening al pielii poate ajuta la depistarea cancerului în stadiile sale incipiente, când este mai ușor de tratat.

Test cancer de piele 

Biopsia de piele 

Singura metodă de stabilire a unui diagnostic de certitudine, care poate fi supra-numită în termeni populari test de cancer de piele, este biopsia cutanată.

Este o procedură chirurgicală minoră în care fie o parte sau toată leziunea suspectă este îndepărtată, astfel încât să poată fi studiată la microscop. Biopsia de piele se realizează după administrarea anesteziei locale și permite medicului dermatolog să determine tipul de cancer de piele, stadiul și gradul de risc pe care acesta îl are să se răspândească în alte părți ale corpului.

Cancerul de piele de tip carcinom poate fi tratat prin microchirurgia Mohs.  

Biopsie shave

În cazul acestui tip de test pentru cancer de piele, medicul rade straturile superioare ale pielii cu o lamă chirurgicală mică. 

Biopsie Punch

Pentru acest tip de test de cancer de piele, medicul folosește un instrument care arată ca o tăietură rotundă pentru prăjituri pentru a îndepărta o probă mai adâncă de țesut. Medicul rotește instrumentul de biopsie Punch pe piele până când trece prin toate straturile pielii. Proba este îndepărtată și marginile locului de biopsie sunt adesea cusute împreună.

Biopsie prin excizie

Pentru a examina o tumoră care s-ar fi putut dezvolta în straturi mai profunde ale pielii, medicul poate utiliza o excizie.

Pentru liniștea ta și a celor dragi, îți recomandăm controlul periodic, iar dacă este nevoie, specialiștii Dr. Leventer Centre îți vor recomanda varianta de test de cancer de piele potrivită problemei tale.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online