alunițe care atârna pe piele

Alunițele sunt cele mai obișnuite semne care pot apărea pe corp. În unele cazuri, sunt alunițe care atârnă, motiv pentru care sunt ușor de rănit sau de rupt. Este bine de știut că alunițele care atârnă se numesc de fapt papiloame și sunt mici tumori benigne cafenii, brune sau de culoarea pielii. Ele nu pun viața în pericol și sunt asociate cu infecția HPV (human papilloma virus).

Ce sunt alunițele care atârnă?

Alunițele care atârnă sunt papiloame, leziuni necanceroase care se formează la nivelul pielii și care ies în relief. Aceste structuri tind să nu fie agresive, dar un consult dermatologic este indicat pentru a stabili acest lucru cu exactitate.

Apariția unor excrescențe la nivelul pielii poate cauza îngrijorare, chiar dacă nu reprezintă un pericol real. Cu toate acestea, papiloamele pot duce la probleme precum: disconfort, iritații și chiar dureri dacă intră în contact repetat cu hainele sau bijuteriile purtate. 

Papiloamele nu sunt asociate cu alte simptome în afara iritației, în cele mai multe cazuri. Totuși, din cauza aspectului și locurilor în care se formează pot crea probleme de imagine și confort.

De ce apar alunițele care atârnă?

Alunițele care atârnă sunt cauzate, în cele mai multe cazuri, de infecția cu virusul HPV. În general, asociem această clasă de virusuri cu diferite forme de cancer dar, în realitate, doar un număr limitat de tulpini determină astfel de probleme.

Traumele suferite la nivelul pielii, zgârieturile sau tăieturile de exemplu, accentuează dezvoltarea unui papilom și crește riscul de infecții în acea zonă. 

Cât sunt de periculoase?

Prezența alunițelor care atârnă pe suprafața pielii nu reprezintă un pericol pentru sănătatea unei persoane care suferă de o astfel de problemă. Totuși, specialiștii pot recomanda îndepărtarea acestor papiloame pentru a evita probleme precum durerea, iritațiile sau îngrijorările legate de imaginea personală.

Tratamente pentru alunițele care atârnă

Tratamentele recomandate pentru îndepărtarea unei alunițe care atârnă sunt adaptate în funcție de localizarea lor precum și disconfortul pe care îl provoacă. Atunci când pacienții solicită sau specialiștii recomandă scoaterea papiloamelor, acest lucru poate fi realizat prin îndepărtarea sau distrucția locală, cel mai frecvent prin electrocauterizare cu laser. În anumite cazuri atent selecționate se poate interveni prin crioterapie sau distrucție prin aplicarea de produse chimice topice. 

Deși nu reprezintă un pericol major pentru sănătatea noastră, prezența unor alunițe care atârnă pe suprafața pielii poate fi o sursă de disconfort fizic și emoțional. Specialiștii Dr. Leventer Centre îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie despre papiloame și care sunt metodele adecvate pentru a scăpa de ele.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online