cauterizare-papiloame

Dacă vrei să scapi de papiloamele de pe piele, procedura indicată este cea de cauterizare papiloame. Tratamentul este sigur și fără risc, iar vindecarea completă a zonei tratate se realizează într-o săptămână de la intervenție.

Papiloame – ce sunt și de ce apar?

Papiloamele se manifestă sub forma unor excrescențe cutanate de culoare maronie, brună sau chiar de culoarea pielii, care seamănă și pot fi confundate cu alunițele. Nu sunt formațiuni maligne, dar pot fi extrem de deranjante, mai ales dacă apar în zone în care pielea se freacă de piele (axilă) sau de alte elemente, precum bijuteriile sau gulerul de la cămașă. Papiloamele pot avea câțiva milimetri până la un centimetru și cel mai frecvent le regăsim la nivelul gâtului, axilei sau pe pleoape, unde pielea este mai subțire și mai fină.

Papiloamele sunt virale, ceea ce înseamnă că sunt cauzate de un virus din organism, de anumite tulpini de virus papiloma. Acest tip de virus poate fi luat atât din mediul înconjurător, dar și de la o altă persoană purtătoare.

Papiloamele sunt inestetice și devin deranjante atunci când încep să se înmulțească datorită factorilor favorizanți precum:

“Papiloamele cutanate se iau din familie, în prima copilărie, dar se dezvoltă lent abia de la mijlocul vieții. Dacă le tratăm la timp, împiedicăm creșterea și diseminarea lor. Ele pot fi, adesea, confundate cu alte leziuni precum alunițele, moluscum contagiosum sau neurofibromul și, de aceea, nu este bine să fie tratate empiric acasă.” – Dr Mihaela Leventer, medic dermatolog și fondatoarea Dr. Leventer Centre.

Cauterizare papiloame – pentru cine și când este indicată?

Cauterizarea papiloamelor este intervenția standard în tratarea papiloamelor de pe piele. Este o intervenție simplă și non-invazivă care duce la arderea papiloamelor de pe piele.

Papilomul apare în urma infectării cu o tulpină de papilloma virus uman (există peste 100 de forme de HPV), prin urmare poate să afecteze în egală măsură femeile și bărbații, adulții și copii. Ca factori de risc, pe lângă un sistem imunitar scăzut, mai întâlnim și folosirea dușurilor la comun.

Specialiștii în sănătatea pielii de la Dr. Leventer Centre recomandă o cauterizare papiloame imediat ce observați apariția lor, până nu apucă să se înmulțească prea mult sau să se transmită și la alte persoane.

În urma cauterizării, pacientul trebuie să evite să meargă la piscină, bazin sau solar timp de câteva zile. De asemenea, este recomandat să stea la duș cât mai puțin posibil și să încerce să evite contactul cu apa în zonele cauterizate.

Ce presupune intervenția de cauterizare papiloame?

Intervenția de cauterizare a papiloamelor presupune folosirea unui radiocauter pentru a elimina excrescențele pe de piele. Pentru fiecare papilom cauterizat se folosește anestezie locală, pentru ca pacientul să nu simtă durere, iar procedura durează câteva minute. În urma cauterizării, pielea formează o crustă care dispare după 7-10 zile. Procedura de cauterizare a papiloamelor este realizată prin radiofrecvență.

Radiocauterul, la o frecvență înaltă, întâmpină o rezistență scăzută a țesutului cauterizat și elimină tumoreta. Astfel, la nivelul țesutului se generează mai puțină căldură, ceea ce înseamnă că procedura este minim invazivă pentru celulele din proximitatea leziunii. În cazul metodei clasice de cauterizare a papiloamelor, electrochirurgia, lucrurile stau invers. Țesutul generează mai multă căldură, ceea ce înseamnă că sunt distruse mai multe celule din jurul papilomului.

Avantajele cauterizării prin radiofrecvență sunt:

  • Incizie fină
  • Distrugere celulară minimă
  • Crearea condițiilor optime pentru o biopsie cutanată
  • Obținerea unui rezultat estetic foarte bun
  • Vindecare rapidă, fără cicatrici

Dacă observi apariția unei formațiuni noi pe piele și nu știi dacă este o aluniță sau un papilom, te așteptăm la Dr. Leventer Centre, unde preocuparea noastră constă în sănătatea pielii tale.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online