Negi genitali zona inghinala femei

Negii genitali sunt o problemă serioasă pentru că reprezintă o consecință a infecției cu o tulpină HPV. Aceștia apar în urma contactului sexual neprotejat cu o persoană purtătoare a virusului HPV, prin urmare sunt considerați o boală cu transmitere sexuală

Negii genitali sunt de fapt mici excrescențe de culoarea pielii, care pot fi plate sau cu un aspect care amintește de conopidă, când apar în ciorchine. Unii negi genitali sunt atât de mici, încât nu pot fi observați cu ochiul liber, motiv pentru care este recomandat un consult medical atunci când apare durerea sau mâncărimea în zona genitală.

Negi genitali la femei 

Negii genitali la femei sau negii vaginali pot să apară în interiorul sau exteriorul vaginului sau anusului, pe colul uterin sau pe coapse. În cele mai multe cazuri, negii vaginali la femei nu prezintă simptome, însă, în unele cazuri pot provoca mâncărime, senzație de arsură, durere sau pot chiar să sângereze. Ca și la bărbați, negii genitali la femei (negii vaginali) apar în urma contractării virusului HPV, cel mai frecvent a tulpinilor 6 sau 11, care nu prezintă risc cancerigen.

Negi genitali la bărbați 

Negii genitali la bărbați pot să apară pe penis, scrot, în interiorul sau în jurul anusului. La bărbați, negii genitali sunt adesea asimptomatici și, în aproape o treime de cazuri, dispar de la sine, după maxim nouă luni de la apariție. Însă, chiar și în aceste condiții, tratamentul activ este recomandat și preferabil, nu numai pentru a grăbi dispariția negilor genitali, dar și pentru a scădea riscul de transmitere. 

Negi genitali, tratament dermatologic

Ca și alte afecțiuni genitale, precum candidoza, negii genitali pot fi tratați cu succes și în cabinetul medicului dermatolog. Dr. Alexandra Zota recomandă tratarea negilor genitali, atât la femei cât și la bărbați, chiar și când aceștia nu se manifestă prin simptome deranjante sau nu sunt vizibili cu ochiul liber. Scopul este acela de a ține sub control riscul de transmitere a virusului HPV la alte persoane, de a elimina disconfortul și durerea, atunci când, totuși, sunt prezente, dar și aspectul inestetic. 

Atât la femei, cât și la bărbați, negii genitali pot să dispară de la sine, în timp, sau pot să fie îndepărtați de către medicul dermatolog. Însă, este important de reținut faptul că tratamentul negilor genitali nu elimină și tulpina de HPV care a provocat apariția acestora. 

La Dr. Leventer Centre, tratamentul negilor genitali constă în prescrierea unor medicamente, proceduri chirurgicale minim invazive sau tratament cu creme. 

Tratament chirurgical 

Electrocauterizare 

Procedură care presupune arderea negilor genitali prin încălzire termică. 

Crioterapie

Procedură care înseamnă înghețarea negilor genitali cu azot lichid. Crioterapia poate provoca o senzație de arsură. 

Tratament cu laser

În această procedură, un medic dermatolog folosește un fascicul puternic de lumină pentru a distruge negii. Poate provoca durere și iritație. 

Excizie chirurgicală 

După aplicarea unei anestezii locale, medicul dermatolog va tăia chirurgical negii. 

În cabinetele de dermatologie din cadrul Centrului Dr. Leventer, medicii specialiști în sănătatea pielii tratează negii genitali atat prin tratament topic cât și chirurgical. Te așteptăm la o programare pentru a discuta împreună cu un specialist despre tratamentul cel mai potrivit pentru tine.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi produse și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online