O pacienta beneficiaza de tratament cu laser pentru ciuperca unghiei in cabinetul de dermatologie

Când te confrunți cu micoza unghiei, este esențial să știi câteva lucruri: nu va trece de la sine, duce la complicații dacă nu este tratată și necesită diagnosticare certă, prin examinare atentă și teste de laborator pentru determinarea agentului infecțios. Cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei îl vei găsi doar în cabinetul unui expert în dermatologie, nu încercând remedii recomandate de cunoștințe sau pe internet, pentru că acestea din urmă nu sunt adaptate pentru a ținti exact patogenul responsabil pentru îmbolnăvirea unghiei sau unghiilor tale. 

Pentru a preveni complicațiile și a-ți recăpăta cât mai repede sănătatea unghiilor, solicită o consultație de dermatologie la un specialist cu experiență în tratarea onicomicozei. La Dr. Leventer Centre, lider în dermatologie, poți beneficia atât de expertiza unei echipe supraspecializate, cât și de posibilitatea efectuării testelor de laborator necesare. 

Ce este și de ce apare ciuperca unghiei

Ciuperca unghiei este o infecție fungică provocată de dermatofiti (cel mai frecvent) sau de levuri și de non-dermatofiti (mai rar). Fungii microscopici pătrund în lama unghială prin mici fisuri sau leziuni și se înmulțesc, invadând stratul de keratină, pe fondul umidității, al căldurii, al unei igiene precare sau al unei afecțiuni care slăbește sistemul imunitar – cum este, de exemplu, diabetul. 

Onicomicoza, cum este denumită medical micoza unghiei, determină multiple modificări la nivelul unghiei afectate: îi schimbă culoarea (cel mai frecvent, în galben), o îngroașă sau o fragilizează, duce la desprinderea ei de patul unghial (onicoliză), iar în cazurile severe, poate duce la pierderea unghiei. În timp, micoza se extinde și la unghiile învecinate cu cea afectată inițial de boală. 

6 motive pentru care cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei este recomandat de medicul dermatolog

Fiecare dintre agenții infecțioși care duc la apariția onicomicozei poate fi sensibil la alte substanțe – așadar, nu trebuie să te mire dacă un antifungic topic care a dat rezultate la o cunoștință nu produce nicio schimbare în bine în cazul tău. Din acest motiv, nu încurajăm automedicația, în cazul ciupercii unghiei. În schimb, încurajăm prezentarea la medicul dermatolog de la primele semne de îmbolnăvire. Cu cât mai repede este inițiat tratamentul corect, cu atât mai ușor poate fi să scapi de micoză. Altfel, în cazurile severe, terapia este de lungă durată. 

Iată de ce doar la medic poți beneficia de cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei

Este stabilit după identificarea cauzei 

Apelând la dermatolog pentru tratarea ciupercii unghiei, ai certitudinea că tratamentul este stabilit după efectuarea testelor necesare pentru identificarea cauzei afecțiunii. Adică este un tratament țintit, care vizează exact agentul patogen responsabil pentru îmbolnăvirea unghiei tale, nu un antifungic cu spectru larg, care poate sau nu să dea rezultatele scontate, sau un tratament naturist, care nu are la bază studii clinice. 

Ai garanția eficienței 

Una din particularitățile onicomicozei este că se vindecă greu, în multe luni. Însă cu tratamentul prescris de medic, știi că vei ajunge la momentul în care te poți bucura din nou de unghii sănătoase și frumoase. În schimb, un antifungic ales la întâmplare poate să nu trateze deloc infecția, iar aceasta va avansa, creând complicații. 

Este un tratament personalizat 

Planul terapeutic stabilit de medicul dermatolog ține cont nu doar de cauza micozei și de severitatea acesteia, ci și dacă există o afecțiune autoimună care acționează ca factor favorizant sau alte probleme dermatologice care trebuie luate în calcul. De exemplu, onicomicoza unghiei piciorului se poate asocia cu o infecție fungică a piciorului numită „piciorul atletului” și atunci, trebuie gândit un plan de tratament care să abordeze ambele afecțiuni. Medicul ține cont, totodată, dacă ai alergie la o anumită substanță din unguentele sau medicamentele cu administrare orală vizate ca terapie și va căuta înlocuirea tratamentului cu unul la fel de eficient, dar care să nu-ți creeze probleme. 

Poate include terapii avansate 

Nu degeaba am vorbit până acum despre un „plan de tratament”, nu despre un tratament: lupta cu micoza unghiei trebuie dusă pe mai multe planuri, iar tehnologia modernă permite completarea antifungicelor orale și a celor topice cu terapii laser care pot grăbi vindecarea. În cadrul Dr. Leventer Centre poți efectua astfel de proceduri, dacă medicul tău curant consideră că-ți sunt benefice. Folosim laserul NdYag sau laserul CO2 fracționat, care emit doze mari de energie luminoasă, ce distrug ciuperca. 

Este completat cu recomandări importante pentru prevenirea recidivei 

Recidiva onicomicozei este foarte frecventă. De aceea, în paralel cu planul terapeutic, dermatologul îți face recomandări pe care trebuie să le urmezi întocmai, pentru a preveni reinfectarea: cum să-ți igienizezi încălțămintea, ustensilele de manichiură și pedichiură, lenjeria și alte textile unde pot rămâne spori periculoși pentru sănătatea unghiilor tale. 

Beneficiezi de monitorizare și ajustarea tratamentului 

Dacă te confrunți cu o infecție fungică avansată, poate dura mai bine de un an până să vezi îmbunătățiri ale aspectului unghiei sau unghiilor afectate. În tot acest timp, medicul monitorizează progresul făcut și poate ajusta medicația, pentru a spori eficiența tratamentului. 

De ce este important să tratezi onicomicoza

Ciuperca unghiei este mai mult decât o problemă estetică. Să-ți ascunzi unghia afectată sub un strat de ojă sau să eviți sandalele vara, în loc să tratezi infecția, pot fi decizii păguboase pentru sănătatea ta. Fără tratament, boala avansează: de la un punct colorat pe unghie ajunge să afecteze unghia în integralitatea ei, apoi infectează și unghiile celelalte.  

Iar în timp, apar complicațiile: unghia se colorează, se deformează, se îngroașă, începe să prezinte un miros neplăcut și se poate desprinde de patul unghial. Apar disconfortul și durerea la contactul cu încălțămintea și în timpul mersului. Apoi, îți poți pierde unghia afectată de micoză. 

Nu trebuie omis nici faptul că, netratată, ciuperca unghiei poate declanșa afecțiuni secundare grave, precum celulita infecțioasă și osteomielita. 

Dacă ții la sănătatea ta, nu trata superficial onicomicoza, programează-te neîntârziat la medic pentru diagnosticare și obținerea celui mai bun tratament pentru ciuperca unghiei! Șansele de vindecare sunt mai mari când acționezi din timp. Te așteptăm la Dr. Leventer Centre cu o echipă de experți și terapii moderne. 

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online