Metode de tratament cicatrici și semne post acnee

Cicatricile post acneice pot fi permanente, iar tratamentul potrivit pentru o persoană nu este neapărat potrivit și pentru altă persoană. Există, din fericire, multe metode prin care aspectul tenului să fie îmbunătățit. Iar medicul dermatolog este cel mai în măsură să decidă care este soluția ideală pentru fiecare în parte.

„Ceea ce părea improbabil de reparat cu ani în urmă, poate fi acum remediat semnificativ sau chiar total. Cicatricile de acnee sunt înțelese mai bine, pot fi prevenite prin tratamentul corect al acneei sau pot fi îmbunătățite printr-o multitudine de tratamente”. – Dr. Mihaela Leventer.

Cum se tratează semnele post acneice?

Îngrijirea pielii acasă

Aspectul cicatricilor care schimbă culoarea pielii (hiperpigmentare) poate fi îmbunătățit cu agenți de albire cu sau fără prescripție medicală. Tratamentele cu creme de albire pentru cicatricile semnelor de acnee sau coșuri se fac pe o perioadă mai lungă pentru a avea efect. Pielea nu trebuie să fie expusă prea mult la soare în timpul tratamentului, așa că e recomandat ca aceste creme să fie folosite mai ales în sezonul rece. De asemenea, utilizarea de protecție solară este obligatorie.

Injectarea țesuturilor moi

Injectarea acidului hialuronic sau altor fillere în piele, în cazul cicatricilor de acnee, poate umple sau întinde pielea, ceea ce face ca semnele să fie mai puțin vizibile. Rezultatele sunt temporare așa că este nevoie de repetarea injectiilor la 8 luni – 1 an.

Resurfacing cu laser

Aceasta este o procedură care utilizează laserul pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Este una dintre cele mai eficiente metode de anulare a semnelor de acnee (petelor pigmentare). Tehnica funcționează prin transmiterea unei lungimi de undă intense a luminii pe piele, care îndepărtează straturile exterioare ale pielii deteriorate sau îmbătrânite. În plus, laserul stimulează pielea, ceea ce duce la formarea de colagen. Pe măsură ce pielea se vindecă în urma procedurii, noul strat care se formează este mai fin, mai elastic și mai uniform colorat. Mai nou se folosește laserul cu lumină fracționată care are o acțiune puternică, dar mai puțin invazivă. Permite regenerarea pielii și ameliorarea texturii. Recomandăm procedura de laser pentru acnee.

Procedee cu lumină pulsatorie

Sursele de lumină pulsate și dispozitivele de radiofrecvență ajută la reducerea cicatricilor acneice mai puțin vizibile fără a afecta stratul exterior al pielii. Rezultatele sunt subtile, așa că este nevoie ca procedura să fie repetată.

Una din cele mai bune metode de tratament pentru cicatrici este sistemul inovator Sylfirm X, care îmbină radiofrecvența și microneedling, rezultând într-un tratament eficient și personalizat. 

Dermabraziune

Această procedură este, de obicei, rezervată pentru cicatrici post acneice mai severe. Aceasta implică îndepărtarea stratului superior al pielii cu o perie de sârmă rotativă rapidă. Cicatricile de suprafață pot fi complet eliminate, iar cicatricile de profunzime ale acneei pot deveni mai puțin vizibile. De asemenea, este recomandat și tratamentul Hydrafacial (hidrodermabraziune).

Peeling chimic

În cadrul acestei proceduri o substanță acidă este aplicată pe piele pentru a elimina stratul superior și pentru a minimiza cicatricile mai profunde.

Microneedling

Această metodă presupune rularea unui dispozitiv cu ace fine la suprafața pielii. Acul este acționat pe piele pentru a stimula țesutul adiacent. Este o  tehnică sigură, simplă și destul de eficientă pentru cicatricile de acnee. Uneori, este nevoie de mai multe astfel de tratamente pentru a obține un rezultat vizibil și utilizarea unei substanțe care stimulează creșterea celulelor noi.

Intervenție chirurgicală

Medicul dermatolog poate face o procedură minoră numită excizie punch prin care taie cicatrici individuale albe, ștanțate în piele, cauzate de acnee sau coșuri și repară rana cu fir de matase sau cu o grefă de piele. O altă tehnică, numită subcizie presupune introducerea de către medic a unui instrument special sub piele pentru a slăbi fibrele de sub cicatrice, ceea ce face ca aceasta să își îmbunătățească aspectul.

Injecții

Uneori, pielea din jurul semnelor acneice și a coșurilor capătă un aspect neplăcut. În acest caz, ajută foarte bine la relaxarea zonei cu o injecție de toxină botulinică (Botox). Efectul unei astfel de injecții durează în jur de 6 luni astfel că este nevoie de un tratament repetat pentru corecția cicatricilor de acnee retractile.

În Centrul Dr. Leventer utilizăm oricare dintre aceste proceduri fie individual, fie combinate astfel încât să obținem un aspect cât mai aproape de aspectul sănătos al pielii.

Fă-ți o programare acum!

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online