Inainte si dupa tratament cuperoză/rozacee, București

Cuperoza este faza I a rozaceei care în evoluție poate lăsa urme vizibile pe ten si chiar duce la mărirea nasului, afecțiune numită rinofimă. Tratamentul pentru cuperoză sau rozacee aplicat incorect poate avea ca rezultat agravarea lor și poate lăsa urme permanente pe fața dumneavoastră.

Ce este cuperoza?

Cu toții ne înroșim la față din când în când. Fenomenul are loc atunci când capilarele de la nivelul feței se dilată pentru a permite un flux mai mare de sânge, fie din cauza variațiilor de temperatură, fie din cauza efortului sau emoțiilor.

Totuși, dacă roșeața este persistentă sau dacă este însoțită de alte simptome precum vase de sânge dilatate sau intoleranță la cosmetice, este posibil să vă confruntați cu acnee rozacee sau cuperoză. Cele două manifestări clinice sunt faze evolutive ale aceleași boli.

Cuperoza este cel mai des întâlnită în rândul persoanelor cu elasticitate scăzută la nivelul capilarelor din piele. În cazul pielii normale, dilatarea capilarelor este urmată de contracție. În cazul pielii afectate de cuperoză, capilarele se pot dilata fără probleme, dar nu sunt suficient de puternice pentru a reveni la starea inițială. Acest fenomen cauzează roșeață persistentă sau formarea unor zone roșii. Este întâlnită la nivelul obrajilor și nasului.

Ce este acneea rozacee?

Acneea rozacee sau rozaceea este o afecțiune cronică, comună în rândul adulților, caracterizată prin înroșirea pielii, apariția unor umflături asemănătoare unor coșuri și evidențierea vaselor de sânge. De cele mai multe ori, acneea rozacee apare în rândul femeilor de vârsta a doua cu ten alb și afectează partea centrală a feței; însoțește de obicei menopauza, dar este întâlnită și la bărbați.

Deocamdată, cauza acneei rozacee este necunoscută. Inițial,  s-a crezut ca este o boală vasculară pe tegument seboreic. Se consideră că rozaceea este cauzată de o mutație genetică care inhibă abilitatea pielii de a reduce inflamația cauzată de factori externi precum arsurile solare sau anumite medicamente.

Dacă în copilărie este frumos să ai „bujori în obrăjori”, la vârsta maturităţii, roşeaţa obrajilor exprimă emoţie, nervozitate şi nu este de dorit. Cuperoza este primul pas înainte de rozacee şi trebuie combătută de la primele semne”. – Dr. Leventer 

Factori care agravează cuperoza/rozaceea

Există o mulțime de factori comuni care pot exacerba simptomele acneei rozacee și ale cuperozei:

  • factori de mediu: expunerea la temperaturi extreme (cald sau rece), umiditate, vânt, soare și poluare (noxe, fum de țigară, polen);
  • factori psihologici: furie, frică sau stres. Hormonii secretați în condiții de stres pot declanșa inflamarea pielii;
  • factori externi: medicamentele, aplicaţiile locale de creme cu cortizon, alimentele iuţi şi fierbinţi, detergenții, alcoolul și efortul fizic pot declanșa sau înrăutăți roșeața și inflamarea pielii;
  • factori mecanici: presiunea aplicată asupra pielii.

Nu toți pacienții reacționează identic la contactul cu acești factori, așa că primul pas pe care ar trebui să-l facă persoanele care vor să evite agravarea afecțiunilor este identificarea elementelor care produc reacții negative în cazul lor. În acest scop, este recomandat ca pacienții să aibă un jurnal în care să noteze exacerbările afecțiunilor și să comunice aceste informații medicului specialist.

Când ar trebui să vă prezentați la medic

Persoanele care se confruntă cu o roșeață persistentă la nivelul feței sau cu alte simptome de acnee cu debut la maturitate, ar trebui să programeze o consultație cu medicul specialist dermatolog.

„Am încredere în medicii Clinicii care ştiu să folosească o gamă mare de aparate laser care pot remite atât cuperoza cât şi rozaceea, chiar şi aspectul grav de rinofimă. Primul pas pentru o soluţie este consultaţia.” – Dr. Leventer

Dr Leventer Centre a fost prima clinică din România care a folosit tehnologia IPL, în 1998. Specialiștii noștri oferă garanția celor mai bune rezultate, având cea mai mare experiență medicală în această metodă de tratament.

Cum tratăm acneea rozacee și cuperoza la Dr Leventer Centre

La Dr. Leventer Centre, tratamentul pentru rozacee și cuperoză începe cu o consultație la unul dintre specialiștii noștri, care va recomanda cel mai potrivit tratament și analizele necesare pentru afecțiunea dumneavoastră.

Cele mai eficiente tratamente pentru tratarea celor două afecțiuni sunt noile tehnologii VBeam, IPL, Stellar M22 și Sylfirm X.

Laserul VBeam a fost folosit cu succes în ultimii ani pentru tratarea acneei rozacee și a cuperozei. Principalele beneficii ale acestei tehnologii laser sunt reducerea roșeții asociate cu aceste afecțiuni și eliminarea bacteriilor din foliculii sebacei. De asemenea, laserul VBeam scade inflamația de la nivelul coșurilor, reduce debitului de sebum și micșorează calibrul porilor. Este recomandat ca pacienții să efectueze 3-4 ședințe de tratament pentru a avea rezultate maxime.

Pacienții care apelează la serviciile Dr Leventer Centre pot beneficia  de tratament pentru cuperoză/rozacee cu tehnologia IPL (Lumină Intensă Pulsată). IPL este o tehnologie non-laser care folosește radiația luminoasă cu lungime de undă controlată nuanța pielii între zonele afectate și cele neafectate. IPL este o formă de tratament non-invazivă, care nu produce efecte secundare și nu necesită întreruperea activității.

Două soluții de tratament pentru cuperoză/rozacee inovative, de care dispunem în cadrul Dr. Leventer Dermato-Estetică și pe care le oferim pacienților noștri sunt sistemele Stellar M22 și Sylfirm X. Primul se bazează pe o tehnologie care integrează trei sisteme de lumină pulsată, în timp ce al doilea îmbină tehnicile pe microneedling și radiofrecvență, oferind unul din cele mai eficiente tratamente pentru cuperoză/rozacee. 

Pe lângă aceste tratamente laser, pacientului i se recomandă şi o îngrijire locală specifică şi uneori tratament medicamentos care reduce riscul episoadelor cu coşuri.

Nu ezita să ne contactezi pentru o consultație de dermatologie dacă manifești simptome de cuperoză sau rozacee. Te așteptăm în una din Centrele Dr. Leventer din București pentru a identifica cea mai bună metodă de tratament pentru cuperoză sau rozacee pentru tine. Fă-ți o programare acum!

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online