Acum poți beneficia de servicii medicale de endocrinologie la Dr. Leventer Centre în București. În clinica noastră, medicul endocrinolog colaborează cu o echipă multidisciplinară pentru a diagnostica precis și trata corect afecțiunile pielii care au cauze sau manifestări de natura endocrină.

Ce tratează endocrinologia?

Endocrinologia este specialitatea medicală ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin. Sistemul endocrin este alcătuit din totalitatea glandelor endocrine din organism.

Funcția glandelor endocrine este de a produce substante chimice numite hormoni, aceștia având roluri esențiale în reglarea funcțiilor întregului organism. Orice modificare în funcția glandelor endocrine poate avea consecințe severe asupra sănătății.

 

Un specialist în endocrinologie poate să diagnosticheze și să trateze mai multe boli ale sistemului endocrin. Printe cele mai frecvente afecțiuni endocrine se numără:

 • Afecțiunile glandei tiroide: hipertiroidia (hipersecreția tiroidei) și hipotirodismul, tiroidită cronică autoimună, gușă (mărirea de volum a glandei tiroide) și nodulii tiroidieni (benigni sau maligni)
 • Tulburări ale funcției reproductive: sindromul ovarelor polichistice, tulburările de menopauză, infertilitate, hiperandrogenismul (hipersecreție de hormoni androgeni la femeie), tulburările menstruale
 • Afecțiunile glandei suprarenale: sindrom Cushing, hipertensiunea arterială de cauză endocrină, insuficiența adrenală (Boala Addison), nodulii adrenali
 • Afecțiunile glandei hipofize: hiperprolactinemie, acromegalie, insuficiență hipofizară, adenoame hipofizari
 • Afecțiunile glandelor paratiroide: hipoparatiroidismul și hiperparatiroidismul
 • Osteoporoza

Tulburările vizate de endocrinologie și date de deficitul sau excesul de hormoni, pot să determine, printre altele, diverse manifestări dermatologice.

La Dr. Leventer Centre, endocrinologia este mai mult decât o specialitate de sine stătătoare.  Aceasta completează armonios experiența medicală oferită în cadrul departamentului nostru de Dermatologie, pentru un management mai complet al pacientului. La Dr. Leventer Centre, credem că îngrijirea medicală de calitate se bazează pe o abordare interdisciplinară, astfel încât serviciul de endocrinologie adaugă o nouă dimensiune de înțelegere și tratament în traseul medical al pacientului dermatologic.

Pacienții care au nevoie de competențele ambelor specialități sunt integrați în fluxul de lucru Dr. Levente Center și beneficiază de un tratament integrat, sub supervizarea unei echipe multidisciplinare. Garantăm astfel calitatea actului medical, de la diagnostic de certitudine până la finalizarea tratamentului.

Endocrinologie – Dermatologie.

Abordare integrată la Dr. Leventer Centre

 

Există o relație semnificativă între endocrinologie și dermatologie, iar sistemul endocrin și hormonii au un mare impact asupra sănătății pielii.

Unele manifestări cutanate pot să debuteze precoce și pot ajuta la diagnosticarea și tratamentul tulburării endocrine subiacente. Acesta este punctul în care endocrinologia se intersectează cu dermatologia, aria de expertiză a echipei Dr. Leventer Centre.

Prin serviciul de endocrinologie, echipa noastră abordează afecțiunile endocrine în relație cu sănătatea pielii. Specialiștii noștri în dermatologie și endocrinologie se angajează să identifice, ori de câte ori este posibil, tulburarea endocrină subiacentă pentru a oferi un tratament corectiv pentru simptomele cutanate, mai degrabă decât un tratament simptomatic.

Simptomele cutanate ale bolilor endocrine

 

Manifestările cutanate ale tulburărilor din sfera endocrinologiei pot să varieze, în funcție de complexitate. Câteva exemple de probleme ale pielii care pot fi asociate cu afecțiuni de domeniul endocrinologiei pot fi:

 

 • Acnee – sindromul Cushing, hiperprolactinemie, producție excesivă de androgeni (sindromul ovarelor polichistice, tumori secretante de androgeni).
 • Alopecia areata/universalis – hipoparatiroidism, hipertiroidism.
 • Alopecie androgenetică – hiperprolactinemie, producție excesivă de androgeni.
 • Hiperpigmentare – boala Addison, sindromul Cushing, hipertiroidism, sindromul POEMS.
 • Hirsutism – sindromul Cushing, hipertiroidism, sindromul ovarelor polichistice.
 • Hiperhidroză – diabet zaharat, hipertiroidism, boala Grave, fluctuațiile hormonale asociate menopauzei.
 • Urticaria cronică – hipertiroidism, diabet zaharat.
 • Vitiligo – hipoparatiroidism, diabet zaharat, hipotiroidism, hipertiroidism.
 • Psoriazis (generalizat sau pustular) – hipoparatiroidism.
 • Rozacee – hipertiroidismul, hipotiroidismul, acromegalie.
 • Uscaciunea pielii – hipotiroidism
 • Fragilitate capilara, echimoze, vergeturi rosii-violacee – sindromul Cushing
 • Micoze cutanate – sdr Cushing, sindrom poliglandular autoimun, diabet zaharat
 • Acantosis nigricans – rezitenta la insulina, sindromul ovarelor polichistice, diabet zaharat

 

Alte motive să te prezinți la un consult de endocrinologie

Pe lângă simptomele dermatologice, un consult de endocrinologie este necesar și în cazul persoanelor care se confruntă cu oboseală, creștere sau pierdere inexplicabilă în greutate, modificări ale perioadei menstruale, slăbiciune musculară, bufeuri, nervozitate, insomnie și scăderea apetitului sexual.


De ce endocrinologie la Dr. Leventer Centre


Ne onorăm promisiunea de a oferi pacienților care trec pragul Dr. Leventer Centre servicii complete și acomodăm în portofoliul clinicii servicii de endocrinologie. Integrăm astfel cazurile care necesită o abordare interdisciplinara în fluxul nostru de lucru cu rezultate demonstrate.

Consultațiile de endocrinologie sunt efectuate de către dr. Maria Olaru, medic primar endocrinolog cu peste 16 ani de experiență. Prețurile pentru serviciile de endocrinologie pot fi accesate aici.

La Dr. Levenetr Centre din București, pacientul beneficiază de o serie extinsă de servicii și analize de endocrinologie, de la consult endocrinologie și control, la ecografie tiroidiană, puncție biopsie tiroidiană sau citologie tiroidă. Acum poți profita de pachetul consultație endocrinologie + ecografie tiroidiană la doar 550 lei. Contactează-ne!

Programare Online

  Medic*

  Email*

  Nume*

  Telefon

  Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

  Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

  Programare online