- Beneficiile utilizării laserului în tratamentul rozaceei
- Ce tip de laser folosim la Dr. Leventer Centre
- Pașii tratamentului cu laser pentru rozacee
- Contraindicațiile tratamentului cu laser pentru rozacee
- Cât timp sunt vizibile rezultatele
- Beneficiază de tratament laser eficient în rozacee, la Dr. Leventer Centre
Aspectul clinic produs de rozacee la nivel facial poate fi ameliorat semnificativ cu ajutorul tehnologiei moderne. Tratamentul laser pentru rozacee, folosit de experții Dr. Leventer Centre ca parte a planului terapeutic destinat pacienților diagnosticați cu această afecțiune cronică, dă rezultate rapide și de durată în reducerea inflamației și atenuarea considerabilă a telangiectaziilor.
Dacă te confrunți cu rozacee, apelează cu încredere la echipa de dermatologi supraspecializați a clinicii noastre. După o evaluare atentă, în cadrul consultației de dermatologie, vom alcătui pentru tine un plan personalizat de tratament, care să răspundă întocmai nevoilor tale și să te scape cât mai repede de neplăcerile estetice pe care le generează această afecțiune.
Beneficiile utilizării laserului în tratamentul rozaceei
Tratamentul cu laser în rozaceea eritematoasă sau forma eritemato-telangiectazică este, de regulă, mai eficient decât terapia orală sau topică, dar pentru obținerea celor mai bune rezultate, medicul îți va recomanda, cel mai probabil, o combinație de laser și tratamente locale.
Rezultatele intervenției cu laser asupra pielii afectate de rozacee pot fi semnificative: majoritatea pacienților observă o reducere de 50% până la 75% a vaselor de sânge vizibile după 3 ședințe de laser, iar rezultatele sunt durabile.
Iată care sunt, punctual, beneficiile acestui tip de tratament:
- coagularea și decolorarea vaselor de sânge dilatate, vizibile la suprafața pielii;
- reducerea semnificativă a roșeții;
- acțiune selectivă – sunt țintite zonele-problemă, fără afectarea țesuturilor înconjurătoare;
- procedură non-invazivă;
- timp de recuperare redus;
- timp scurt de tratament – de regulă, 3-5 ședințe;
- rezultate durabile, de până la 3-5 ani (vasele de sânge tratate cu laser nu reapar, dar, după un timp, se pot forma unele noi).
După finalizarea tratamentului și obținerea rezultatelor dorite, foarte probabil medicul îți va recomanda controale regulate. Cu ajutorul evaluării periodice, semnele recidivei pot fi depistate timpuriu și tratate imediat, înainte să devină severe. Și ședințele laser de întreținere, la intervalele indicate de medic, sunt de ajutor, pentru că vorbim despre o afecțiune cronică, ce trebuie ținută sub control.
Ce tip de laser folosim la Dr. Leventer Centre
La Dr. Leventer Centre din București folosim cele mai noi tipuri de lasere în terapia pielii afectate de boli cutanate, iar pentru tratamentul rozaceei sunt disponibile în clinica noastră laserul vascular PDL și sistemul inovator Stellar M22.
Medicul care va gestiona cazul tău va alege din cele două tipuri de laser pe cel potrivit pentru tine, în funcție de simptomele manifestate. Iată cum acționează fiecare:
- Laserul vascular PDL, considerat standardul de aur în tratamentul leziunilor vasculare, folosește tehnologia MultiPlex pentru a trata mai multe leziuni în același timp. Acest tip de laser penetrează straturile superficiale ale pielii și determină coagularea și decolorarea vaselor de sânge dilatate, vizibile, care se fac responsabile de înroșirea feței.
- Stellar M22, care integrează tehnologia IPL (lumină intens pulsată), țintește precis zonele afectate de inflamație, pentru a ameliora atât roșeața persistentă din rozacee, cât și vasele de sânge dilatate (telangiectaziile). Este un sistem inovator, care tratează la fel de eficient toate tipurile de ten, acționând simultan la nivelul texturii, tonului și aspectului general al pielii.
Pașii tratamentului cu laser pentru rozacee
Pentru a obține rezultatele dorite, tratamentul laser pentru rozacee implică mai multe etape, de la consultația inițială până la îngrijirea post-procedură. Iată care sunt pașii pe care îi vei parcurge în clinica Dr. Leventer Centre:
Consultația
Medicul dermatolog stabilește dacă este vorba despre rozacee, după o examinare atentă, și evaluează severitatea simptomelor. Îți prezintă apoi opțiunile de tratament disponibile, în acord cu așteptările tale. În funcție de particularitățile fiecărui caz, medicul va recomanda numărul optim de ședințe și tipul de laser adecvat: PDL sau Stellar M22.
Procedura
Procedura cu laser este relativ rapidă și se efectuează în ambulatoriu, ceea ce înseamnă că nu ai nevoie de internare. Laserul este dirijat către zonele afectate, unde emite impulsuri de lumină care sunt absorbite de vasele de sânge dilatate. Fiecare sesiune durează între 15 și 30 de minute, în funcție de dimensiunea suprafeței tratate.
La Dr. Leventer Centre, procedura este realizată de personal medical specializat, asigurând un nivel înalt de siguranță și confort pentru pacient. Majoritatea pacienților descriu senzația resimțită în timpul tratamentului cu laser pentru rozacee ca fiind similară cu o ușoară înțepătură sau o senzație de căldură pe piele.
După procedură
După tratament, pielea poate prezenta o ușoară roșeață și sensibilitate, care dispar în decurs de câteva ore până la câteva zile. Este indicată evitarea expunerii la soare o perioadă după ședința laser (medicul îți va spune exact cât timp), folosirea unei creme cu SPF înainte de fiecare ieșire din casă și aplicarea unor creme emoliente și protectoare, pentru a ajuta la regenerarea pielii.
Medicul mai poate recomanda aplicarea de comprese reci pe zona tratată și folosirea unui produs topic antiinflamator.
Trebuie să urmezi întocmai sfaturile cu privire la îngrijirea post-procedură, pentru a preveni eventualele complicații și a maximiza rezultatele tratamentului.
Contraindicațiile tratamentului cu laser pentru rozacee
Deși tratamentul cu laser în rozacee este eficient și sigur, sunt situații când nu este recomandat. Există anumite contraindicații care trebuie luate în considerare înainte de a începe tratamentul:
- sarcina și alăptarea – se recomandă evitarea procedurilor laser în această perioadă;
- anumite afecțiuni cutanate (lupus eritematos sau boli autoimune cu fotosensibilitate, vitiligo);
- medicamente fotosensibilizante (anumite antibiotice sau retinoizi);
- medicamente anticoagulante (cresc riscul de apariție a vânătăilor după procedură);
- infecții active virale/ bacteriene cutanate în zona care trebuie tratată.
Este important să-i spui medicului dermatolog, în timpul consultației inițiale, dacă ai vreo afecțiune cronică sau urmezi vreun tratament. Istoricul medical personal trebuie luat în considerare în stabilirea planului terapeutic.
Cât timp sunt vizibile rezultatele
Rezultatele tratamentului laser pentru rozacee variază în funcție de severitatea inițială a afecțiunii și de numărul de ședințe efectuate. În general, pacienții observă o îmbunătățire semnificativă a roșeții după 2-4 ședințe, iar efectele pot dura de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de stilul de viață și de factorii declanșatori ai rozaceei.
Menținerea rezultatelor poate necesita ședințe de întreținere, recomandate de medicul dermatolog în funcție de evoluția pielii fiecărui pacient.
Beneficiază de tratament laser eficient în rozacee, la Dr. Leventer Centre
Afecțiunile cutanate care se manifestă la nivelul feței pot afecta stima de sine, dar în ziua de azi, există o multitudine de tratamente eficiente, care, efectuate de experți, te pot ajuta să scapi de problemele de natură estetică. Nu lăsa simptomele de rozacee să devină severe, cere ajutor specializat de la primele semne!
Dacă ai zone înroșite pe față și vene vizibile, tratamentul laser pentru rozacee îți poate reda sănătatea și frumusețea pielii pentru o lungă perioadă de timp. Programează-te la Dr. Leventer Centre din București pentru a obține un diagnostic cert și a beneficia apoi, rapid, de un plan terapeutic personalizat și eficient.