Tratamente pentru piele în timp de toamnă

După o vară plină, în care te bucuri de razele soarelui, urmează un nou anotimp, toamna. Pe măsură ce temperaturile scad, la fel se schimbă și modul în care pielea ta reacționează la vreme se modifică. În lunile mai reci, aerul devine mai uscat în exterior și în interior, când pielea începe să-și piardă umiditatea, bariera ei este afectată, provocând sensibilitate crescută, uscare sau chiar iritarea acesteia.

Iată ce poți face pentru pielea ta în sezonul rece de toamnă

Folosește o cremă hidratantă mai grasă

Pentru ca pielea ta să facă față condițiilor meteo din timpul toamnei, este indicat să folosești creme care au un efect hidratant mai puternic. Astfel, folosirea cremelor care conțin ceramide, acizi grași sănătoși care apar în mod natural pe suprafața pielii, asigură nivelul de hidratare optim.

Folosirea unui strat suplimentar de hidratare este o altă modalitate de a avea grijă de pielea ta. Mai exact, scăderea temperaturilor accentuează uscarea pielii, ceea ce înseamnă că rutina pe care o folosești vara nu poate oferi rezultatele de care ai nevoie. Produsele care conțin ser hialuronic se dovedesc o soluție ideală pentru această problemă.

Folosește balsam de buze și creme pentru ochi

Pielea buzelor și din jurul ochilor poate fi extrem de sensibilă, mai ales la schimbările de temperatură bruște cu care ne-a obișnuit toamna și din această cauză folosirea cremelor poate limita eventuala uscare sau iritare a acestor zone.

Folosește loțiuni pentru corp

Pe măsură ce umiditatea din aer scade, pielea ta poate începe să se simtă uscată și chiar iritată. În această situație, pentru a compensa pentru deficitul de apă din atmosferă, este recomandată folosirea loțiunilor pentru întregul corp. În acest fel, bariera naturală este menținută și nu vei avea probleme cu pielea ta.

Limitează exfolierea

Este recomandat ca pe măsură ce temperaturile scad să eviți exfolierea excesivă, aceasta punând în pericol bariera cutanată și sănătatea pielii. Astfel, este indicat să reduci cantitatea de retinoizi și acid glicolic pe care îi folosești în rutina ta.

Semnele care arată că ai exagerat cu exfolierea pot fi: 

  • inflamațiile
  • iritațiile
  • descuamarea, cojirea pielii
  • senzația de mâncărime
  • durere. 

Pentru a evita aceste probleme este recomandat să limitezi sesiunile de exfoliere la o ședință pe săptămână. În plus, toamna este sezonul ideal pentru a efectua proceduri medicale sau cosmetice care presupun și exfolierea pielii, cum sunt microneedling-ul, peeling-urile chimice sau microdermabraziunea.

Folosește protecție solară

Chiar dacă zilele caniculare sunt de mult în urma noastră, asta nu înseamnă că nu trebuie să limitezi expunerea pielii tale la lumina solară. Astfel, este recomandat să folosești în continuare produse SPF și să îți acoperi pielea și ochii atunci când ieși afară.

Sănătatea pielii este la fel de importantă toamna ca în oricare alt anotimp al anului. Deși acest anotimp aduce provocările sale în ceea ce privește sănătatea și aspectul pielii, sfaturile specialiștilor Dr. Leventer Centre te pot ajuta să treci cu bine peste toamnă și iarna care vine. Dacă ai întrebări sau îngrijorări legate de sănătatea pielii tale în timpul toamnei, poți programa oricând un consult dermatologic cu medicii dermatologi din cadrul clinicii.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online