tratamente piele

Fă-ţi pielea aliat! Pielea ta este pregătită pentru cele mai eficiente tratamente.

Din ce în ce mai puţine grade în termometru: bujorii apar în obraji, şi împreună cu ei senzaţia de piele uscată. 7% dintre noi au nevoie de îngrijiri medicale pentru problemele pielii provocate sau exacerbate de frig. Unele zone, mai afectate ca altele, se înroşesc, pot apărea fisuri, cruste şi inflamaţie: cu alte cuvine, o eczemă. Cel mai adesea, leziunile apar pe părţile expuse ale corpului – faţa, mâinile, gambele – sau, în cazul copiilor, zonele de piele aspră şi roşie pot apărea, însoţite de mâncărimi, pe tot corpul.

În casă şi la serviciu, încălzirea produce deshidratare suplimentară. Este adevărat că un consum ridicat de lichide contribuie la hidratarea pielii, dar nu este suficient: eczema produsă de frig poate fi evitată dacă aşezăm în cameră un recipient cu suprafaţă mare de evaporare şi nu ridicăm foarte mult temperatura de încălzire, astfel încât să nu fie dificilă adaptarea la diferenţa de temperatură între cameră şi exterior.

Băile lungi şi fierbinţi afectează bariera de lipide, iar pielea neprotejată de această barieră poate pierde apă. Cel mai bun moment pentru ca pielea să absoarbă o cremă emolientă este după o baie de 20 minute. Pentru reducerea riscului de eczemă, substanţele care reclădesc bariera de lipide sunt ideale: uleiurile pe bază de derivate de ovăz sau parafina lichidă previn deshidratarea. Cremele uşoare, de vară, pe bază de apă vor fi înlocuite în anotimpul rece cu produse pe bază de ulei, al căror efect de barieră împiedică deshidratarea.

Nu uitaţi de protecţia UV: în zilele cu soare, în locuri cu multă zăpadă, care reflectă razele solare, riscăm arsuri solare, la fel ca vara. Folosiţi creme cu factor de minimum SPF 30 , care să filtreze cât mai mult radiaţiile UVA, aplicate cu minimum 30 minute înainte de expunere şi reaplicate la 2-3 ore.

Afecţiuni ca urticaria la frig, modificările vasculare (acrocianoza, fenomenul Raynaud, livedo reticularis), purpura retiformă necesită consult de specialitate pentru a preveni afecţiuni mai grave. Nu ezitaţi să faceţi o vizită la dermatolog pentru a vă asigura că totul este în regulă. Pregătiţi-i pielii o iarnă confortabilă şi nu uitaţi: este anotimpul ideal pentru intervenţiile laser (epilare, rejuvenare etc.) care sunt contraindicate vara, deci este momentul perfect pentru a programa o „reparaţie capitală”. Apelează la specialiștii Dr. Leventer Centre pentru că pielea ta este pregătită pentru cele mai eficiente tratamente.

Cere o programare la Enayati Medical City

Experții în sănătatea pielii Dr Leventer Centre, acum mai aproape de tine

0722 599 440

Cere o programare în Centrul Dr. Leventer

021 310 65 07
programează-te online
Programare online