tratamente piele

Fă-ţi pielea aliat! Pielea ta este pregătită pentru tratamente eficiente.

Din ce în ce mai puţine grade în termometru: bujorii apar în obraji şi, împreună cu ei, senzaţia de piele uscată. 7% dintre noi au nevoie de îngrijiri medicale pentru problemele pielii provocate sau exacerbate de frig. Unele zone, mai afectate ca altele, se înroşesc, pot apărea fisuri, cruste şi inflamaţie: cu alte cuvine, o eczemă. Cel mai adesea, leziunile apar pe părţile expuse ale corpului – faţa, mâinile, gambele – sau, în cazul copiilor, zonele de piele aspră şi roşie pot apărea, însoţite de mâncărimi, pe tot corpul.

În casă şi la serviciu, încălzirea produce deshidratare suplimentară. Este adevărat că un consum ridicat de lichide contribuie la hidratarea pielii, dar nu este suficient: eczema produsă de frig poate fi evitată dacă aşezăm în cameră un recipient cu suprafaţă mare de evaporare şi nu ridicăm foarte mult temperatura de încălzire, astfel încât să nu fie dificilă adaptarea la diferenţa de temperatură între cameră şi exterior.

Băile lungi şi fierbinţi afectează bariera de lipide, iar pielea neprotejată de această barieră poate pierde apă. Cel mai bun moment pentru ca pielea să absoarbă o cremă emolientă este după o baie de 20 minute. Pentru reducerea riscului de eczemă, substanţele care reclădesc bariera de lipide sunt ideale: uleiurile pe bază de derivate de ovăz sau parafina lichidă previn deshidratarea. Cremele uşoare, de vară, pe bază de apă vor fi înlocuite în anotimpul rece cu produse pe bază de ulei, al căror efect de barieră împiedică deshidratarea.

Nu uita de protecţia UV: în zilele cu soare, în locuri cu multă zăpadă, care reflectă razele solare, riscăm arsuri solare, la fel ca vara. Folosește creme cu factor de minimum SPF 30 , care să filtreze cât mai mult radiaţiile UVA, aplicate cu minimum 30 minute înainte de expunere şi reaplicate la 2-3 ore.

Afecţiuni ca urticaria la frig, modificările vasculare (acrocianoza, fenomenul Raynaud, livedo reticularis), purpura retiformă necesită consult de specialitate pentru a preveni afecţiuni mai grave. Nu ezita să faci o vizită la dermatolog pentru a teasigura că totul este în regulă. Pregătește-i pielii o iarnă confortabilă şi nu uita: este anotimpul ideal pentru intervenţiile laser (epilare, rejuvenare etc.) care sunt contraindicate vara, deci este momentul perfect pentru a programa o „reparaţie capitală”. Apelează la specialiștii Dr. Leventer Centre.

Înscrie-te la newsletterul Dr. Leventer Centre pentru a rămâne la curent cu cele mai noi cele mai noi informații, servicii și oferte!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Cere o programare in Centrul Dr. Leventer Victoriei sau Baneasa

0374 415 744
Programare online